marți, 24 februarie 2009

O nouă tentativă de instituire a taxei speciale de salubrizare

Săptămâna trecută a apărut ordinea de zi a şedinţei ordinare al Cosiliului Local Satu Mare din data de 26. februarie. Ordinea de zi are 28 de puncte, ultimul cu numărul 28 fiind intitulat "Proiectul de hotărâre privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul salubrizării."

Fiindcă nu am găsit pe situl primăriei conţinutul proiectului de hotărâre şi pentru că oricum nu a fost respectată procedura în temeiul legii transparenţei decizionale în administraţia publică Nr. 52/2003, ieri am depus la registratura primăriei o petiţie în numele Societăţii Carpatine Ardelene în care am cerut scoaterea de pe ordinea de zi şi organizarea unei dezbateri publice pentru taxa specială de salubrizare. Căci despre asta era vorba...

Petiţia:


Azi am primit prin fax la adresa asociaţiei textul proiectului de hotărâre, iar preşedintele comisiei de servicii din cadrul consiliului local, domnul Turos Lorand, mi-a semnalat că proiectul va fi scos de pe ordinea de zi.

Aştept să fie atunţat locul şi data dezbaterii publice.

9 comentarii:

TreXeL spunea...

bravo!
desi ma gandesc ca sigur se vor gasi unii care sa-ti caute nod in papura si sa se gandeasca ce interes ai tu din treburile astea...ca doar asta-i doare pe majoritatea, mai tare decat faptul ca-s calcati in picioare

Anonim spunea...

Subscriu si eu la bravo.

Anonim spunea...

@Trexel,
e vorba de cele trei "stafii" :-)

Anonim spunea...

A! Am uitat. Frumos si bine lucrat. Parerea mea... Felicitari!

Anonim spunea...

pentru Adam

Felicitari!Si cred ca ai mai facut un pas mare ca sa ti-l faci pe Ilyes prietenul tau!
A, si cred ca si pe Puscas!

Anonim spunea...

in campanie, stef asta il pupa in fund pe iles pina la loc comanda... acuma se vrea un mare critic.... cita labilitate dom'le... si cind ma gindesc ca e vice de judet, ma apuca greata... avem orasul si judetul pe care-l meritam!

Anonim spunea...

... ( marca inregistrada Trasnea/Plesnea )Vad te dai anonim dupa ce ai promis ca postarea referitoare la Darius e ultima. Esti tare Trasnea. Tine-o tot asa.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Stef
Mai frate,nu te lasa la astia,arata ca nu ai fost promovat
din motive de rudenie,mie drept sa-ti spun nu prea mi-ai placut in campanie,dar incepi sa cresti in ochii mei.

Anonim spunea...

Stimate d-le Trasnea, ura dvs. fata de cei care detin functii publice in orasul SM se datoreaza probabil faptului ca a-ti fost conceput intr-o cocina. Din nefericire mama v-a adus pe lume intr-un grajd unde din confuzie a-ti supt dintai de la taurul legat la iesle. Din acele indepartate timpuri faceti confuzii serioase. Mana de oameni adunati pe ProUrbe ar dori sa schimbe ceva in administratia locala. E posibil sa nu reuseasca acest lucru dar macar va incerca. Dvs. va aruncati frustarile pe unde se apuca in spatele anonimatului ( deh cine il asculta pe un tembel cu 10 clase). Din jena pt. conflictul creat aici pe mosia Boerului ar trebui sa va retrageti sau sa va infranati pornirile nefiresti si necivilizate.Stim ca va folositi de alte nume la postari dar ne este binecunscut veninul improscat. Va recunosteam stilul inconfundabil cu care va laudati.

Mii de scuze Boerului si celor ofensati de postarile abjecte. Ele vor inceta atunci cand Trasnea ( si celelate clone ) vor aborda un dialog civilizat si fara atacuri la persoana.

D-le Trasnea, daca aveti dovezi privind faptele de coruptie ale bastanilor din oras va rugam sa le adresati politiei sau presei locale in mod anonim sau dezvaluindu-va identitatea ( infecta asa cum e ea, poate convingeti pe cineva). Altfel, va rugam sa va continuati activitatea pe forumul GNV si pe blogul altor personalitati mai mult sau mai putin onorate de cele 3 puncte ...