joi, 28 februarie 2008

Complex de locuinţe cu spaţii comerciale zona Cap Pod Golescu

Consilul Local a aprobat în şedinţa de azi construcţia...

Părerea mea este că proiectul este foarte frumos şi util, dar nu în amplasamentul aprobat. Acolo va obtura multe case familiare şi va crea sufocarea zonei care este şi aşa aglomerată.

Toţi cei care o să aibă birouri sau apartamante acolo, clienţi, musafiri şi cei care vor să parcheze în subteranele, o să circule spre şi dinspre această clădire. Stăzile din zonă şi Podul Golescu sunt şi aşa supraaglomerate.


12 comentarii:

Anonim spunea...

Eu stau tare prost la orientarea geografica asa ca te-as ruga sa imi explici si mie mai exact unde va fi amplasat acest complex ca nu reusesc sa imi dau seama.

Anonim spunea...

Eu sunt fost licean la LTG "Johann Ettinger" si am auzit si eu de blocurile ANL in curtea liceului. Batjocura totala. Sa nu uitam ca acel liceu pe care calcam s-ar putea sa aduca contacte importante pentru ecomonia noastra din vestul europei. Dar pe liceul acela se calca mai mult de cat se ajuta. Nu trebuie ridicata in slavi dar nu trebuie nici dezavantajata.
Plus noul proiect pt acel complex este absolut negandit si nicicum in folosul oamenilor. Tot ce se va intampla este de a crea un nou santier care timp de ani e zile va arata "superb" in orash.

Salutari,

Adrian

PS: HiWi@RWTH-AACHEN ;)

Cosma Alexandru jr. spunea...

De ce nu e bun locul?
Unde sa fie?zi locul la care te gandesti.
Daca va avea cum se spune,15 etaje,care in film nu apar,atunci va fi o cladire din cele mai importante din oras.Incet,incet se largeste centrul nou al orasului,ceea ce e foarte bine.Va fi si cladirea Select World langa celalalt pod si Atrium Center care ar merita sa-l pui si ala pe blog,e cred de minim 4 ori investitia fata de asta a lui Bud...

Rebel spunea...

eu zic sa darime primaria... din start s-ar face o fapta buna... tot ce se construieste pe locatia respectiva poate fi considerat bonus...

Rebel spunea...

conditia e sa fie si primarul inauntru... :)

Rebel spunea...

sint curios citi consilieri vor locui sau vor vinde spatii din acest complex... de primar banuiesc...

Adam Boer spunea...

@cosma alexandru jr., rebel
Locul nu este bun pentru că zona şi aşa este înghesuită, abia se mai poate circula. Toţi cei care o să aibă birouri sau apartamante acolo, clienţii, musafirii şi cei care vor să parcheze în subteranele, o să circule spre şi dinspre această clădire. Stăzile din zonă şi Podul Golescu sunt şi aşa supraaglomerate.

În opinia mea ar trebui gândit un centru civic nou, undeva în afara oraşului unde s-ar putea crea din start bulevarde şi stăzi spaţioase cu destule parcări şi zone verzi. Am văzut multe asemenea exemple în occident.

Actualul aşa zis "Centrul Nou" nu este o soluţie urbanistică viabilă şi nu este extensibilă; era gândită de comunişti dintr-o altă perspectivă.

Adam Boer spunea...

@darius_f
Planul de situaţie îl găseşti pe http://www.satu-mare.ro/images/diverse/bud/Reglementari.pdf

Tot ce este acolo desanat cu roşu va fi construit. Zona este cum vii jos de pe Pudul Golescu spre Piaţa Mare, spre stânga.

Anonim spunea...

D-nule Boer, daca veti ajunge unde va doriti sper sa reusiti sa demarati treaba cu un nou centru civic unde intradevar sa se porneasca din start cu bulevarde si strazi spatioase ! Este buna aceasta idee , bravo !In rest si dupa parerea mea este foarte aglomerata zona Pod Decebal , de Micro 16 nici nu mai discut !

nimeni spunea...

domnu' boer... dumneavoastra cam cit la suta veti cere pentru aprobarea unui bloc? tocmai am aflat ca ghiusi si-a tras doua apartamente in noul bloc de pe Martirilor deportati... cite unul pe fiecare scara...

Adam Boer spunea...

@rebel
eu nu o să cer ci o să dau ceva pentru aprobarea unui bloc.

Acest oraş are nevoie urgent de un plan strategic de dezvoltare (e în lucru) şi un PUG nou. Documente care trebuie să fie suficient de clare ca nimeni să nu mai poată intervenii pentru aprobarea unor cazuri speciale.

Rebel spunea...

Acest complex a fost conceput 2008 deci deja 8 ani. Eu pun pariu ca va da faliment in cel mult 3 ani, deoareci nimeni nu are incredere in dl Bud si deci nu va putea sa da in chirie nimic.