miercuri, 4 iunie 2008

Gardianul de azi: "Oraşul fără Plan Urbanistic General"

Satu Mare a fost sufocat de construcţii haotice... Ilyes a mai recunoscut că nu a fost bine faptul că s-au dat astfel de aprobări, dar ...„nu poţi să-i faci nimic“.

Un cititor de-al meu mi-a indicat să citesc un articol în Gardianul de azi... dar articolul la care se refară a apărut în ziua de 30 mai. Am citit totuşi şi am comentat la topicul respectiv.

A apărut însă în ediţia de azi un articol la fel de interesant şi de data asta şi evident adevărat: probele sunt la vedere în multe dintre străzile oraşului şi vor demonstra incompetenţa domnului Ilyes timp de mai multe decenii.

Gardianul, Ediţia de Transilvania-Banat
04. iunie 2008, Sergiu Onisei
"Sute de familii din municipiul Satu Mare sunt revoltate de modul în care primaria a permis anumitor investitori sa construiasca în oras. Pe lânga casele satmarenilor au aparut, peste noapte, blocuri cu patru etaje care nu respecta regimul de înaltime si nici legislatia în vigoare, dar au obtinut avizele necesare din partea administratiei locale. Acest lucru a fost posibil deoarece Satu Mare nu are Planul Urbanistic General (PUG) al municipiului si, mai mult, acesta nu a fost aprobat vreodata. Asta înseamna ca toate cladirile construite în oras în ultimii ani se bazeaza pe un document inexistent.... Ilyes a mai recunoscut ca nu a fost bine faptul ca s-au dat astfel de aprobari, dar autorizatiile sunt „perfect legale“ si „nu poti sa-i faci nimic“.

Dacă nu poate să-i facă nimic, de ce mai candidează la funcţia de primar?

Articolul complet: http://www.gardianul.ro/transilvania/2008/06/04/dezvaluiri-c11/orasul_fara_plan_urbanistic_general_satu_mare_a_fost_sufocat_de_constructii_haotice-s111777.html

5 comentarii:

Anonim spunea...

Eu a-s sublinia inca o data: dl. Ilyes poate nu e perfect, dar TOATE autorizatiile de constructii au fost VOTATE de catre CL, in care sunt membrii UDMR, PSD si PNL. Nici unul dintre consilieri nu si-a ridicat NICIODATA cuvantul IMPOTRIVA acestor ilegalitati! Pe de alta parte, daca dl. Ilyes ar fii un om, cum din pacate nu este, nu ar fii trebuit sa sprijina aceste proiecte, refuzandu-le pe calea administrativa.

Anonim

Cosma Alexandru jr. spunea...

Anonim
Ilyes nu a stiut ca e PUZ ilegal si neactualizat.
De unde sa stie consilierii?
N-ai fost niciodata la o sedinta de-a lor sa vezi ce tari is?

Anonim spunea...

inca odata aceeasi intrebare: care ar fi soultia pt a ii chema in fata instantei pt toti acei imbecili care au activat in CJ si CM din 1990 incoace ??

smarian@ryerson.ca

Anonim spunea...

@pt. tizul meu anonim:)
in epoca in care traim e inutil sa-i chemi in instantza,n-ar iesi decit o mare bashina.instantza are nevoie de ei iar ei au nevoie de instantza.poate stranepotzii tai sa aiba coloana vertebrala...pana atunci tot jale ramane

Anonim spunea...

!!!PROTEST !!! Nu mai cumpăra benzina de la PETROM-OMV în iunie! Să vadă cum e să ai pierderi !! Lukoil va reduce, marţi 03 iunie, pretul motorinei cu opt bani pe litru şi pe cel al benzinei cu trei bani pe litru. Lukoil motivează această decizie prin evoluţia cotaţiilor internaţionale ale barilului de petrol. Preţul petrolului pe pieţele internaţionale a coborât, luni, la 126 dolari, dupa ce în urmă cu două săptămâni atinsese nivelul record de 135 de dolari. Chiar dacă n-ai maşină, ia în considerare acest mesaj şi dă-l mai departe