marți, 3 iunie 2008

Mesajul primarului către bloggerii sătmăreni

Ediţia de azi a ziarului "Szatmári Magyar Hírlap" a publicat un interviu cu domnul Ilyes, în care a vorbit şi despre bloggerii sătmăreni cu următoarele cuvinte:

"...Coica doktor rendszeresen küldte a látogatókat a különböző szenny-honlapokra, olyan blogokra, ahol beteg emberek találkozópontja van, és ahol szapulják a polgármestert. Sajnos magyar emberek is játszanak ezen a hangszeren...”

În traducere directă, ceva de genul:
"... Doctorul Coica trimitea în mod frecvent vizitatori pe diferite siteuri murdare, pe bloguri unde se întâlnesc oameni bolnavi şi unde se bârfeşte despre primar. Din păcate şi oameni maghiari cântă pe acest instrument de muzică..."

Articolul complet (în limba maghiară): http://www.hirlap.ro/mh/cikk.php?id=15734&apparition=2008-06-03

17 comentarii:

Anonim spunea...

Daca nici acum nu se mobilizeaza romanii ca la faza cu Iliescu VS Vadim , atunci vai de capu nostru inca 4 ani !

Anonim spunea...

Deci, daca-mi permiti sa fiu putin nediplomatic eu i-as spune doar atat:"Sa ne pupe".

Cosma Alexandru jr. spunea...

poate se referea la forum GNV,acolo
is discutii mai urate dar aici is jos palaria.
saracu Ilyes nu vede ca el e cel mai bolnav...

Anonim spunea...

@alex
Ti-am trimis un email, sper ca l-ai primit. Astept vesti de la tine.

Anonim spunea...

merita să citiţi http://www.gardianul.ro/transilvania/print-111710.html

Anonim spunea...

OCTORUL COICA A FOST OPERAT DE CORUPTIE LA DNA
Batista pe tambal, in dosarele boss-ului DSP Satu Mare Dorel Coica
03.06.2008
Doctorul Dorel Coica, fostul director al Directiei de Sanatate Publica (DSP) din Satu Mare, s-a îmbogatit din afaceri cu spitalele pe care acesta le coordona din postura de sef. Afacerile lui Coica si ale interpusilor sai au intrat în atentia procurorilor anticoruptie în anul 2004, iar de atunci, dupa ce dosarul sau a fost mutat la Satu Mare, ancheta a fost “îngropata”. Fostul sef al DSP controla o serie de societati care aveau contracte cu institutii medicale (în special Spitalul Judetean Satu Mare)

Mâna dreapta a lui Coica era actualul consilier local PSD Dumitru Fanea, fost sef al Spitalului Judetean. Prin intermediul firmei “Consult Med” SRL, detinuta acum de Coica si de jurista DSP, Mihaela Lucut, au fost preluate, prin concesiuni diferite, spatii aflate în subordinea spitalului condus de Fanea. Combinatiile au continuat prin intermediul firmei “Prodent RX” SRL, detinuta de acelasi Fanea, firma prin care au fost preluate spatiile cu destinatie de cabinete stomatologice si radiografie dentara

O alta metoda de capusare a sistemului sanitar în timpul lui Coica erau serviciile de incinerare a reziduurilor medicale, acordate preferential firmei “Bio Clean” SRL. Compania apartinea lui Gheorghe Misca, tatal juristei de la DSP Satu Mare. Dupa ce Coica a închis toate crematoriile din oras, a oferit o singura licenta companiei “Bio Clean”, care, dupa ce a închiriat crematoriul Spitalului Judetean din Satu Mare, a devenit singura societate la care spitalele din judet puteau sa-si anihileze deseurile


Sistemul sanitar din judetu Satu Mare este controlat cu autoritate de fostul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) din perioada guvernarii PSD. Doctorul Dorel Coica a devenit un prosper om de afaceri dupa ce a privatizat în folos propriu mai multe servicii medicale. El este proprietarul unei clinici private, iar interpusii sai au facut miliarde din comertul cu medicamente si materiale sanitare.
Coica a intrat în atentia procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie în anul 2004. Dupa patru ani medicul a reusit sa scape de dosarul DNA, care a fost “rezolvat” de procurorii de la Satu Mare, în ciuda probelor concludente care aratau ca acesta facea afaceri pe seama DSP, în timp ce conducea institutia.
Procurorii din Satu Mare sustin oficial ca nu stiu nimic despre existenta unei anchete împotriva doctorului Coica. Acesta este considerat o persoana extrem de influenta pe plan local, deoarece provine din structurile militare, fiind medicul-sef al Politiei de Frontiera din Satu Mare.
Conform documentelor oficiale, procurorii DNA au deschis pe numele medicului satmarean dosarul 4.238 din 2004 care a fost „îngropat” prin mutarea lui succesiva la Parchetul General, iar apoi la Parchetul de pe lânga Tribunalul Satu Mare (vezi documentele pe site-ul www.gardianuldetransilvania.ro), unde în cele din urma i-a fost pierduta urma.
Ancheta a demarat în urma unor sesizari venite din partea angajatilor DSP, care au oferit informatii clare despre afacerile pe banii institutiei facute de Coica si interpusii sai. În prezent, conform documentelor de la Registrul Comertului, Dorel Coica este actionarul societatii „Consult Med” SRL, înfiintata în anul 2002. Pe vremea în care el era sef al DSP, firma era detinuta de o anume Mihaela Lucut, angajata pe functia de jurist a directiei si extrem de apropiata de Coica. Prin firma „Consult Med” SRL au fost preluate, prin concesiune, diferite spatii aflate în subordinea unor spitale, printre care Spitalului Judetean. Omul sau de încredere în “capusarea” sistemului medical satmarean era Dumitru Fanea, seful Spitalului Judetean si partenerul sau de afaceri. Fanea si Coica au fost actionari împreuna în compania „Prodent RX” SRL pâna în septembrie 2003, când au cedat firma unor interpusi pentru a-si putea derula afacerile pe seama spitalului. Interpusii alesi au fost Gheorghe Misca (tatal juristei Mihael Lucut) si o anume Magdalena Dehenes.
Fanea, în calitate de director al Spitalului Judetean, a închiriat catre firma „Prodent RX” spatiile cu destinatie de cabinete stomatologice si radiografie dentara. Preturile stabilite au fost modice, de pâna la 20 de ori mai mici decât cele de pe piata, conform sesizarilor facute de angajatii DSP catre procurorii DNA de la Bucuresti. Contractele cu „Prodent RX” erau valabile pâna în 2011.
O alta afacere a apropiatilor lui Coica în domeniul medical, pe care acesta îl conducea, s-a derulat prin intermediul companiei „Bio Clean” SRL. Afacerea era extrem de ingenioasa si banoasa. DSP Satu Mare, condusa de Coica, a dat firmei „Bio Clean” singura autorizatie din judet pentru servicii de incinerare a reziduurilor medicale. „Bio Clean” apartinea aceluiasi Gheorghe Misca, tatal juristei DSP, si unei anume Mara Doca, ruda cu Misca.
Interesant este ca dupa ce DSP a închis toate crematoriile din judet, firma „Bio Clean” a închiriat crematoriul Spitalului Judetean din Satu Mare si a devenit monopol pe piata, practicând preturi de 200 de mii lei vechi per kilogram de deseu distrus. Alte afaceri vizau achizitionarea de medicamente de catre spitalele din judet, unele licitatii fiind câstigate de aceeasi societate „Consult Med”, fiind identificate contracte ale interpusilor lui Coica la spitalul din Negresti Oas.

Anonim spunea...

Sa nu-l votati pe Coi(i)ca, nu e de ajuns ca e PSD-ist, dar si arata ca un bolnav psihic pe poza aia.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Anonim
Scrie ceva si de Ilyes,sau asta e model de corectitudine?...
Se nasc cateva intrebari,daca Coica e asa de bogat,ca a furat mult se zice,de ce are o campanie asa saraca?de ce fiind in partid de opozitie si facand atatea prostii nu a fost terminat?poate ca are poza de bolnav dar sigur Ilyes e bolnavul.
Gardianul se stie ca e un fel de oficios deci pot fi multe exagerari si neadevaruri.
Oricum ai lua-o Ilyes e pe primul loc la porcarii...

Anonim spunea...

@anonim
Ceea ce scrii tu a aparut in editia de vineri(30.05.2008) a Gardianului de Transilvania si a fost bagat vineri dupa masa in cateva sute sau mii de casute postale din tot orasul. Eu cred ca asta spune tot despre articol si scopul sau asa ca nu are rost sa fac nici un comentariu.

Anonim spunea...

voi chiar sunteti bolnavi :DDD

Anonim spunea...

un lucru e sigur:nu exista politician neprihanit,indiferent ca-l cheama ilyes,coica sau restu'...

Rebel spunea...

hahahahaha... da' la noi poate se vindeca... hotia se trateaza doar cu DNA!!! hahahaha... ma simteam prost la cit de bine s-a abtinut oligofrenul pina acum... mai mare satisfactie decit articolul asta nu-mi trebuia... pot muri, virtual bineinteles, cu inima impacata... mi-am facut datoria... :) Domnule Boer mi-ati facut ziua fericita... va multumesc ca ati postat interviul lui gyula...

Adam Boer spunea...

@rebel
Deranjăm, deci existăm!

Fiindcă eu am o identitate reală, nu am de gând să mor după această satisfacţie.

Oricine va ieşii primar, voi continua şi mai consistent urmărirea activităţii administraliei locale.

Rebel spunea...

am zis ca pot, nu ca voi muri... mi-a dat un nou imbold... nici nu stie ce-l asteapta in mandatul asta... :)) daca-l ia bineinteles...

Adam Boer spunea...

@anonim (nu mai şiu care...)
am citit până la capăt articolul indicat de tine, inclusiv anexele.

Nu înţeleg însă sensul articolului, în momentul în care Gardianul a publicat şi nota Colegiului Medicilor din Satu Mare, semnată de data asta de domnul Dr. Grosz Gyula: "...Colegiul Medicilor din Satu Mare nu a depus nici un memoriu la Parchetul Naţional Anticorupţie şi nici la vreo altă instituţie... nu susţine memoriul înaintat la Dvs.... deoarece nu ne aparţine... Dr. Grosz Gyula, 09.iunie2004"

Anonim spunea...

@rebel
si cam cate sau ce fel de hotii s-au tratat cu DNA?...ca stau cam prost cu memoria

Anonim spunea...

In 15 iunie vom alege, ca de obicei raul mai mic:) Nu ma sperie articolul din Gardianul, pentru ca nu am uitat de caracatita baronilor locali inainte sa reusim schimbarea in 2004.