vineri, 14 martie 2008

Vineri, 14 martie, ora 18:00 la FocusTV

21 de comentarii:

Rebel spunea...

ma intereseaza in special partea legata de forumuri si forumisti... :) periajul aplicat primarului mai putin...

Adam Boer spunea...

@rebel
te rog să-mi explici odată de ce consideri tu că eu "aplic periaj primarului"?

Hai cu mine luni în emisiune şi arată-mi cum te-ai gândit. Fără glumă şi fără supărare.

nimeni spunea...

nici o intrebare incomoda? nici o nerealizare? pe blog explicati atit de frumos cum vom fi nevoiti sa spargem iar drumurile ca sa schimbam ce facem azi, iar in emisiune: liniste. poate credeti ca e suficient, dar in afara de citiva, blogul nu-l citeste multa lume. chiar daca aveti probabil citiva in jurul d-voastra care va lauda, eu sint mai critic si va spun ca nu e destul. nici focusul nu are puterea de a transmite mesajul la multi satmareni dar e o diferenta. cit despre invitatia la emisiune, multumesc, dar eu am canalele mele prin care sa-mi transmit mesajul. plus ca o intilnire face to face cu distorsionatul de constantinovici ar fi o lovitura mult prea grea pentru stomacul meu. (stiu ca emisiunea e cu timerman dar s-ar putea sa fie si el pe acolo... :))

Anonim spunea...

@adam @rebel
E adevarat ca nici blogul nici televiziunea locala nu au foarte multi fani in urbea noastra de acea va intreb pe amandoi: v-ati gandit vreodata sa va faceti un ziar?

Sătmăreanca spunea...

@ Adam
Nu credeţi că prea multe apariţii la TV pot să nască întrebări şi interpretări? V-aţi făcut abonament la Focus sau aţi cumpărat acţiuni? :)

Adam Boer spunea...

@sătmăreanca
prima dată răspund doamnelor:

Scopul meu este exact de a creşte natalitatea la întrebări. Avem nevoie de multe întrebări tineri pentru a facilita dezvoltarea oraşului.

De interpretări nu am nevoie, deşi ştiu că la Satu Mare suntem campioni la acest capitol :)

Apoi a zis chiar domnul Constantinovici la începutul emisiunii de ce mă invită cu plăcere în faţa camerei ;)

Adam Boer spunea...

@darius
să ştii că aceste emisiuni la FocusTV sunt foarte bine vizionate. Blogul meu citesc mai puţini, dar exact cei la care vreau să ajung :)

Nu m-am gândit încă să-mi fac ziar propriu, dar aşi dori să-mi cumpăr acţiuni la un ziar local... numai că nimeni nu vrea să-mi vândă ;) :)

Adam Boer spunea...

@rebel
Mâine o să discutăm şi despre canalizare. Nerealizările se subînţeleg în această fază şi întrebările o să fie puse mai târziu, în emisiunile "face to face". Dacă o să ajung acolo, o să primesc în mod sigur şi eu întrebări incomode, de accea să nu vă abţineţi şi întrebaţi tot ce vă trece prin cap :)

Acest blog este şi un fel de cantonament electoral.

Anonim spunea...

@adam
In primul rand nici un ziar local nu este S.A. asa ca nu ai cum sa cumperi actiuni :) In al doilea rand cred ca ar fi mai ieftin sa iti faci unul singur.


Parerea mea.

Sătmăreanca spunea...

@ Adam

Ce răspuns plastic. De când fac întrebările pui? Şi ce fel de pui? Ce rasă, ce etnie? :)
Intepretările sunt legitime, devreme ce dintr-odată te afişezi excesiv. Nu am urmărit emisiunea, deci nu ştiu ce a zis Constantinovici! Ştiu cât e ceasul şi ştiu de ce te invită realizatorii, dincolo de declaraţiile publice. Crezi că ieşirile tale ajung la publicul tău ţintă? Care ar fi publicul tău ţintă? Chiar sunt curioasă...

Sătmăreanca spunea...

@ Darius

Daca tiparesti o foaie nu inseamna ca se si numeste ziar :) Asa ca nu va faceti iluzii, sunt destule pe piata :)

Rebel spunea...

ziarul ar fi un instrument, dar nu infailibil... de exemplu: IZ. priviti disperarea de azi cu care incearca sa trimita pdl-ul si pnl-ul unul in bratele altuia, doar,doar o sa supravietuiasca si ei... constructiile falimentare anderco si iles si-au aratat rezultatele financiare, dar politic: dezastru. astfel ca marele patron de presa se vede in situatia de a cauta cu disperare solutii. avind in vedere cati s-au ars cu el, doar cei mai disperati (pnl) sint dispusi la o noua colaborare cu iz. daca va uitati pe prima pagina unde scrie clar ca pd-l si pnl sint gata sa bata palma, iar in ziar totul se reduce la "liberul" dat organizatiilor pnl sa bata palma cu cine vor, va dati seama ce urmareste cel care a facut asezarile in pagina. cale lunga de la una la alta. ziarul nu este singurul canal prin care poti ajunge la electorat. va recomand cartea "Gasti inteligente" a lui Howard Rheingold si va veti convinge. in primul rind trebuie sa cistigi niste alegeri si abia apoi sa vezi ce ai de facut. din pacate...
in concluzie: intrebati IZ... poate vind ei... dar nu cred ca merita banii si efortul...

Sătmăreanca spunea...

@ Adam
Încă te gândeşti la răspunsuri? Dacă erau întrebările în direct? :)

Adam Boer spunea...

@sătmăreanca
Întrebările nasc răspunsuri. Şi numai întrebând şi răspunzând putem învăţa şi avansa. Dar prima dată trebuie să (re)învăţăm să întrebăm.

În comunism am fost educaţi cu forţa să nu punem întrebări publice. Doar în şoaptă şi între prieteni îndrăzneam să vorbim, chiar şi acolo cu riscul de a fii turnaţi. Un sistem oribil care ne afectează viaţa şi gândirea şi acuma în 2008. GNV mai pune câteaodată întrebări publice, dar din păcate numai în câteva direcţii înguste.

Ce urmrăresc eu cu "excesivitatea" mea ? Din toate reacţiile de pe forumuri şi bloguri am remarcat că am o gândire diferită şi neobişnuită despre administraţia publică locală. Forumurile şi blogurile ajung însă numai la un cerc restrâns de intelectuali. Doresc să aflu dacă modul meu de gândire şi de abordare are "priză" şi la o masă mai largă de cetăţeni. Doresc să ştiu dacă trebuie să clădesc o societate civică deschisă de la fundaţie sau se poate porni deja cu ceva la vedere :)

Şi eu sunt foarte curios şi sper ca în 2-3 săptămâni să ne întâlnim la o conferinţă de presă la care, pe baza rezultatelor unui sondaj de opinie, vom încerca să dăm înpreună cu jurnalişti un răspuns.

Anonim spunea...

@Crina
"Daca tiparesti o foaie nu inseamna ca se si numeste ziar"

Corect. Asta insa nu inseamna ca nu se mai poate face un ziar in Satu Mare care sa fie citit.

Rebel spunea...

da' inregistrarea de vineri cind o pui?

Anonim spunea...

Nasol cu ziarele. Fiecare are cate-un interes. Sa nu-mi spuneti ca nici GNV nu are interese ca nu va cred! Mai ales acum de cand Valer Marian este directorul de cabinet al lui Ciocan.

Sătmăreanca spunea...

@ Adam
Înainte să încerci să naşti întrebări în mintea sătmărenilor, ar trebui să înveţi să răspunzi la întrebări punctual. Un potenţial candidat trebuie să răspundă la subiect. Părerea mea...
GNV pune întrebări tot timpul, dar publică doar răspunsul, aşa cum este firesc. Publică şi întrebările când nu s-a răspuns după mai mult timp. Te avânţi într-un domeniu pe care nu îl cunoşti...

PS. De ce nu pui ora corectă la blog. E vreo diversiune?

Anonim spunea...

@Sătmăreanca
Este mai greu sa raspunzi instant la toate intrebarile, mai ales la o intrebare importanta, dupa parerea este foarte important sa te gandesti bine inainte, ca sa-ti exprimi cat mai clar punctul de vedere. In cazul emisiunilor televizate este mai dificil sa raspunzi instant la intrebari neasteptate (de aceea avem impresia ca politicienii nostri raspund altceva decat este intrebarea -vezi cazul lui Nastase, dupa ce se apuca de un raspuns, peste 1 minut ai si uitat deja care era intrebarea:)-), insa daca eziti prea mult, risti sa devi penibil.

Adam Boer spunea...

@sătmăreanca
Cred că cunosc deja destul de bine domeniul, aşa că accept punctul tău de vedere.

Un potenţial candidat învaţă cum e când ţi se pun în direct întrebări şi trebuie să răspunzi fără ezitare.

Adam Boer spunea...

@sătmăreanca
Mulţumesc, am corectat ora.