duminică, 30 noiembrie 2008

Discuţii libere despre Sătmar

Citesc acest blog zilnic vreo 25-30 de persoane şi comentează vreo 5 din care unul singur sub nume real. Prin acest blog doresc să adun şi să coagulez societatea civică din Satu Mare. Scopul final este ca să ne formăm într-o asociaţie reală care să poată demara acţiuni reale.

Aşi dori să scriu în continuare despre problemele Sătmarului şi posibilele lor soluţii. Problemee sunt în continuare destule dar timpul nu-mi permite să mă documentez şi să postez suficiente articole noi. Vă rog să iniţiaţi aici discuţii pe ce teme doriţi şi dacă vă încadraţi în stilul şi spiritul acestui blog, eu o să le postez separat ca să le dezbatem.

Google a dezvoltat mai departe platforma şi acum se pot crea adevarate multibloguri moderate. Dacă vreţi să scrieţi direct articole, vă rog să-mi daţi o adresă email ca să vă înregistrez.

13 comentarii:

Anonim spunea...

Domnu Boer,se pot scrie romane.....tot am un stil literar....insa ce folos?Cu aproape doi ani in urma am inceput ,pot sa spun, impreuna,sa scriem despre Satmar(sa ne implicam).....desigur fiecare in stilul propriu,unul mai literar,altul(foarte oficial) pe la rubrica on-line a siteului de cacat premiat......care a fost rezultatul?Zero!Nu stau acum sa discut despre disponibilitatea lui Gyulea de a pleca urechea la cele spuse de satmareni.Gyulea e dobitoc si atat!Nu are nici o capacitate in sensul dialogului si analizei!Tot ceea cel guverneaza este propriul interes material si imensa prostie din capul sau prost sanguinizat (alaturi de alte organe desigur).
Problema este ca din nefericire si consilierii sunt cam tot atat de competentzi ca si "alesul".Ma mai uit din cand in cand la sedintzele de consiliu si ce vad ma ingrozeste.Duduia Catitza,nu trece de rangul de tuta(sau fufa) si efectiv se vede cum se scurge lenea din ea.....nici macar laptopul primit moca nu poate sa-l poarte....se tot uita pe la vecini,dar privirea dumneaiei pirduta arata ca e prin balarii cu mintea,nicidecum la HCL-uri.Cei doi vice-primari ,monumente ale prostiei.Kermit enuntza balarie dupa balarie pe un ton atat de atotstiutor ,incat si el crede aberartziile.Dobitocu de Albu,care este o scursura si nimic alceva,in loc sa analizeze o plangere formulata de o cetateanca caruia mafia imobiliara ii construia un balcon in propriul balcon (str Petru Bran),spune ca petitia este plina de greseli gramaticale si nu poate sa o accepte.What ever...nu mai are rost sa continui,ca oricum totzi sunt o apa si un pamant!Singurul Ardelean,a mai miscat la inceput,insa l-au potolit.Mirosise el ceva si cu afacerea Burdea, chiar(!!!!!!)....insa interesele pe langa cele ale lui Gyulea erau si in propriul partid....asa ca a lasat-o in sange!
Domnu Boer nu exista administratie,nu exista politica.....exista doar mafie!Iar unde nici mafie nu exista, e doar prostie cat cuprinde!
In atare conditzii,ce sa discutam domnu Boer?Discutzii?

Stiu,mi-atzi spus odata,ca pentru cei care mai cred in dvs,putzini dar sufletisti.......Bulshituri!Nimeni nu crede in nimeni......sa fim seriosi chiar dvs v-atzi indoit de dvs insusi......

Acu aruncati pisica in curtea altora.....sa scrie ei......!Vedetzi v-atzi plictisit! Si acu doi ani eratzi ocupat,ba chiar foarte ocupat ,ca pe atunci amenajatzi si spatzii de joaca,parca.....dar eratzi plin de entuziasm.


Recte...Sa nu fiu acuzat ca doar vreau sa arunc cu pesimism,alaturi de arogantza binecunoscuta (sic!)hai sa aleg o tema cu dedicatzie din noianul de tampenii maca Gyulea:

Hai sa vorbim despre copacii plantatzi pe anumite strazi.Adica in acceptul lui Gyulus "arbustii ornamentali cu trunchiul gros spre foarte gros".
Chiar si la mine pe strada au fost plantatzi asemenea pomi.O initziativa laudabila de altfel,deoarece cioatele sau spatiile in care trebuiau sa fie arbusti,acum goale sau pline de balarii aratau mizerabil.Insa de la initziativa si pana la practica totul trece din nefericire prin ograda "specialistilor" lui Gyulea.Astfel ,a venit un nene cu un mini-excavator care a sapat gropile pentru pomi, dar a futut si o treime din borduri.....apoi au venit doi baietzi (sau trei) si-o fata,care au plantat pomi.....Pe partea cu fire(dar trotuar lat) pomi din cei mai inaltzi si mai zveltzi (puiet fiind un ulm atinge bine firele dintre stalpi).Pe partea fara fire si trotuar mai ingust .....salcii plangatoare.Judecatzi si singuri......

Anonim spunea...

Hai sa vorbim si despre Hotelul Dacia. Hotelul a fost construit de catre orasul Szatmárnémeti in anul 1905, si a si ramas in posesia orasului, ne fiind vanduta, numai data in chirie. Cum a ajuns aceasta cladire in posesia SC. Dacia SA? Cum nici odata orasul nu a cerut retrocedarea ei in natura?

Cosma Alexandru jr. spunea...

Adam
Vreau sa zic de la bun inceput ca daca se vor publica articole de tipul care le publica Trasnea pe mine nu mai contati.
Jignirile si borbele grele nu construiesc nimic.
Si uite asa Adam poate-l pierzi si pe singurul care publica postari cu numele real.
Chiar is curios pe cati ii intereseaza mersul treburilor din oras fara interes personal.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Eu as propune sa vorbim despre Satu Mare ca parte a Romaniei si comparatii cu alte orase din tara.
LA MULTI ANI ROMANIA!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Adam, e invadat blogul de indivizi cu spume la gura :) Botnita si lesa ai la indemana ?

Fara adresa de gmail nu poti sa dai acces ? Chiar nu am una si nici nu prea imi convine sa in deschid una la GMAIL

smarian@ryerson.ca

Adam Boer spunea...

@Alexandru Cosma jr.
eşti de acord să vorbim despre Satu Mare ca parte a Europei şi comparaţii cu alte oraşe din Europa?

Acest subiect mai larg include şi cazul tău special.

Adam Boer spunea...

@smarian
ţi-am trimis o invitaţie, trebuie să funcţioneze şi fără adresa gmail. Să-mi zici dacă te descurci.

Vezi că am intrat şi fără cenzură în linie dreaptă.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Adam
Tu ziceai ca esti redactorul sef...
Fa cum crezi,dar pana sa ajungem in Europa trecem prin Romania.

Anonim spunea...

Acum ca sunt de "neoprit" si daca dvs tot vreti sa faceti poze ......Mergeti va rog pe Podul Golescu sa pozati doua cratere pe sensul de mers catre intersectia Crinul.Unul mai mic pe bada doi si unul imens chiar langa acostament(pericol !!!!!) pe la jumatatea podului.E bine ca cetatenii sa vada ce a receprionat dupa treij de ani Gyulea si ce a reusit sa produca spre a fi receptionat "cea mai mare companie de poduri si autostrazi din Ungaria" (Gyulea dixit).

Apoi daca erati pe faza puteatzi sa pozati si echipamentul "de razboi" cu care erau echipati jandarmii care-i vegheau pe profesorii ce isi cereau drepturile in van in fatza cacarezei premiate ( Primarie).Fireste Gyulea i-a tratat cu flit (nici macar cu ceai cald ,precum Raducu cel chel).Numai godaceii premiati pot sa ia 650 lei pe luna pentru rufarie de corp (izmene,flanele,ciorapi si chiloti tetra cu buton).

Daca avetzi de gand sa bagati in seama aceste postari ( adica daca va da voie Cozma)titlul etichetei ar trebui sa fie "Mansarda flasca" sau "Bataturi la cerebel"

Anonim spunea...

Sa vorbim despre ceea ce face Electrica de peste 4 saptamani in Cartierul Functionarilor, partial pe strazi, care au fost recent asfaltate dupa invazia de cârtite("Vakond"). Oare n-au stiut ei luni intregi, cat s-a lucrat la canalizare, ca trebuie tras si un cablu la Statia de Epurare?

Cosma Alexandru jr. spunea...

Anonim
Ma vezi mai tare decat is.Adam da voie cine ce sa scrie.Cred ca atuci cand am pus eu un articol in care aratam ca Ilyes are apucaturi de sovin fata de romani,nu prea intrai pe blogul asta.Ca se pare ca nu ai vazut ce am primit.Ba si Hitler m-o facut un cretin.
Ce vrei de la Ilyes?doar isi iubeste orasul din toata inima,si dupa ce face un pod,de face de ras orasul in toata tara,se mai si lauda ca el l-o receptionat dupa 30de ani.
Eu va zic ceva fratilor.Nu e Ilyes de vina,el nu i-o obligat pe satmareni sa-l voteze,orasul asta e de vina,in frunte cu presa
care-l lauda si-si bate joc de satmareni.

Anonim spunea...

Presa satmareana si in general presa mioritica e de toata jena. In SM am observat ca ii linge in rect pe guvernantii si baronii locali dupa cum au intersele proprii. Personal sunt total dezamagit de Valer M si legatura lui cu PSD. Poti sa le ceri obiectivitate asa-zisilor jurnalisti de la GNV atunci cand unul dintre ei a intrat in politica ???

smarian@ryerson.ca

Cosma Alexandru jr. spunea...

SMarian
Pai daca si presa care cica e a patra putere in stat si totodata cainele de paza a democratiei,e coupta,atunci ce sa mai astepti de la politicieni?!
Si noi care suntem aici un fel de ultimi rebeli,nu prea suntem uniti,
noi tebuie sa miscam ceva,de altundeva de unde sa vina rebeliunea?