miercuri, 11 martie 2009

Podul opozant

Adam Boer

Nu vrea, nicicum nu vrea şi iarăşi nu vrea... să susţină podul Golescu pe primarul nostru reales. Cea ce face podul nostru este un caz clar de nesupunere civilă şi ne dă o lecţie de implicare civică.

Podul nostru ştie ceva, nu va renunţa şi va arunca, zic eu, toate asfalturile întinse pe spinarea lui până când nu va fi schimbat primarul.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Despre podul Golescu a fost intrebat si d-nul Benovschi ,un foarte bun ,constructor (pensionar azi) care a participat la construirea lui.
Cunoaste foarte multe detalii ,poate mai multe decat profesorii universitari de care domnul primar pomenea.
Eu cred ca parerea lui face mai mult decat 100 de expertize platite pe bani publici.

Anonim spunea...

Pai si ce a zis?

Anonim spunea...

scuze, intrebam si eu.
am uitat sa pun semnul intrebarii :)

Anonim spunea...

Pai podul nu are nimic. Decat ca-i incapatanat. ;)
Dealtfel ii un pod bengos, ca uite, nu are piloni intermediari la deschiderea lui, ceea ce nu-i putin lucru. Totusi se faceau si lucrari de calitate pe vreme 'ceea. Amu asta cu carpaceala de mantuiala a stratului de uzura...

Anonim spunea...

Tot ma uit pe cateva bloguri din Satu Mare-subiectul principal sunt drumurile.NU NU NU vreau sa il apar pe primar dar intotdeauna dupa iarna se stie ca apar gropile,deci nu primarul este de vina.Vreau sa va intreb daca pe vremea cand era ANDERCO primar existau tot asa multe gropi??? Claudio

Adam Boer spunea...

@claudio
tu ne scrii acuma din Canada, nu? Te rog să-mi zici dacă şi acolo apar gropi după fiecare iarnă?

Pe vremea domnului primar Anderco nu trăiam la Satu Mare dar ştiu că B-dul Unirii a fost asfaltat de către el acum 6-8 ani şi nici acum nu are gropi... incredibil?

Anonim spunea...

Adam -imi pare rau ,iti raspund la intrebare -este egal si la numar si la marime banuiesc ca si la Satu Mare ,din pacate asta este realitatea.Da Da Da sunt o gramada,au inceput sa le astupe.Este unul dintre lucrurile pe care nimeni nu se astepta sa le mai vada.Claudio

Adam Boer spunea...

@claudio
ciudat... poţi să-mi faci te rog ceva poze despre gropile din Canada?

Am trăit 14 ani în Germania şi tot atâtea ierni dar acolo gropi nu au apărut sistematic în primăvară.

Chiar azi am fost în Ungaria, la Debrecen, la numai 100 de km de Satu Mare. Practic aceleaşi condiţii meteorologice ca şi la noi - nici urmă de gropi.

Anonim spunea...

Tin sa amintesc si de drumul Botizului de la cimitire pana la iesirea din oras, care a fost facut tot pe vremea lui anderco. Singurele probleme sunt in dreptul magazinului Piramida, dar nu din cauza drumului in sine ci a canalului de pe tronsonu ala. Asa ca da, se pot face lucrari de calitate, si avem si noi exemple in oras

Anonim spunea...

Adam- o sa-ti trimit cateva poze ,nici eu nu as fi crezut daca imi spunea cineva.

Anonim spunea...

pentru Adam

Vreau sa te intreb ceva, apropo de ceea ce mi-ai zis despre filoanele de piatra de la noi din judet care nu rezista la cicluri repetate de inghet dezghet.Firma Astaldi cand a asfaltat drumul Satu Mare-Cluj nu a folosit tot piatra din judetul Satu Mare(mai ales pentru tronsonul de pe raza judetului)?

Anonim spunea...

@Adam

http://www.citynews.ca/news/news_8729.aspx


http://www.citynews.ca/news/news_30528.aspx

smarian@ryerson.ca

Adam Boer spunea...

@smarian
am vizionat şi am revizionat filmuleţele despre gropile din Toronto şi greu îmi vine să cred ochilor mei...

Aţi angajat cumva drumari din Satu Mare să vă facă străzile?

Până acuma am susţinut necesitatea standardelor europene dar acuma trebuie să-mi ridic pălăria în faţa celor care le-au conceput.

TreXeL spunea...

Anderco tocmai a fost scos nevinovat in proces, asa ca nu-mi amintiti de el. Ma ia cu scarba.
D'aia nici n-am comentat p'aici

Adam Boer spunea...

@trexel
de ce ţi-e scârbă? Eu am zis numai că pe vremea lui s-au făcut lucrări de calitate.

Ce rost are că primarul reales e curat ca zăpada dar face drumuri care nici un an nu ţin şi chiar dacă nu crapă, bălteşte apa pe ele?

Ia o gură de pălincă să-ţi treacă scârba şi implică-te.

Anonim spunea...

@ Adam

daca le-ai vedea pe unele din Montreal, adevarate cratere.

Problema e sarea aruncata la dezapezire, la o singura actiune se arunca sare in valoare de 2 milioane $. Toronto are peste 5000 km de strazi ( o stiu din statistica) care trebuie dezapeziti si de regula la 6-8 ore de la terminarea ninsorii 15-20 cm de zapada nu mai vezi fulg de nea pe sosele


smarian@ryerson.ca