vineri, 13 martie 2009

Aproape cu zâmbetul pe buze

Alexandru Cosma

Cred că informaţia principală ce a apărut în cadrul prezentării de joia trecută a raportului administraţiei publice locale, a fost că podul Golescu va trebui reabilitat din nou. Şi de data asta s-a spus ca va trebui reabilitat de la hidroizolaţie. Adică cum ar veni din temelii. Şi se înţelegea că din banii noştri şi nu ai firmei din Ungaria.

După ce domnul primar a tot dat vina pe firmele româneşti că nu au furnizat firmei Vegyepszer din Ungaria o mixtură asfaltică de calitate, şi că în 2 rânduri a trebuit schimbat stratul de uzură în partea de sus a podului, acuma primarul Ilyes ne anunţă destins şi aproape cu zâmbetul pe buze, că va trebui reabilitat din nou. Ce mai e 1 milion de euro pe lâgă cele vreo 20 aruncate pe apa sâmbetei din creditul înrobitor luat de primărie pe 20 de ani?... Ne permitem...

Cum de altfel ne permitem să subvenţionăm puternic Transurbanul şi să dăm şi rate babane la bănci şi să finanţăm iară ISPA când au şi apărut gropi pe Lucaciu... Sau că modernizarea străzii Fabricii care e de cam 300 metri, costă cam 600 mii de euro... Sau că G.Sandor e slab locuită dar totuşi se face...

Sau că pe Avram Iancu nici acum nu sunt gata trotuarele, deşi a fost recepţionată acum aproximativ 2 ani. Noi ăştia suntem...

12 comentarii:

Adam Boer spunea...

@Sandu
Hidroizolaţia s-a făcut tot cu material furnizat de o firmă din România.

Acest lucru nu exonerează însă firma Vegyepszer de răspundre. Trebuia să verifice materialele înainte de a le pune în operă.

Şi nu exonerează de răspundere nici pe domnul Moţiu Horea, dirigintele de şantier din partea primăriei, care şi el trebuia să verifice materialele.

Domnul Moţiu cu siguranţă a semnat devizele de lucrări pentru ca altfel nu era cum să fie plătite facturile executantului.

TreXeL spunea...

opa
incep sa apara nume ;)

TreXeL spunea...

P.S. binecunoscute mie

Anonim spunea...

@Trexel
Si aici te uiti sub fuste?
@Alexandru,
De fapt ce a facut firma asta din Ungaria daca materialele au fost ale noastre, hidroizolatia a noastra, muncitorii ai nostri... ei ce dracu au mai facut decat calitate proasta si sa incaseze banii?
Eu habar n-am cine mai e si domnul Motiu si ce a facut. Eu, ca simplu cetatean asta vad
ca am emotii de cate ori trec podul: oare a mai aparut vreo groapa? sau... ce gropi a mai facut administratia mea...
De-amar! De vai de noi!

Adam Boer spunea...

@al2lea
Vegyepszer a castigat licitatia, a coordonat lucrarile, a scris facturi, a incasat bani si nu in ultimul rand a platit datorii

Cosma Alexandru jr. spunea...

Chelaru
Daca se poate prin sms contribui cu mare placere.Din ce oras e Moise?

Adam
Pe mine ma intereseaza de ce Ilyes a gresit,ca el e capul...

Anonim spunea...

Dragilor, prin faptul ca ne plangem de una si de alta nu rezolvam apropae nimic. Mai avem 3 ani, hai sa gasim un primar.

Adam Boer spunea...

@Darius
În următorii 3 ani putem să facem, zic eu, 3 lucruri:
1. să găsim următorul primar
2. să încercăm să prescurtăm aceşti 3 ani
3. să facem tot ce putem pentru a corecta greşelile realesului: să scriem petiţii, să mergem la dezbateri publice, să ajutăm consilierii locali să anihileze proiecte paguboase şi să iniţieze proiecte bune

Eu am deja candidatul meu favorit.

Anonim spunea...

Candidatul trebuie sa existe deja, sa aiba o sustinere (politica, economica si/sau intelectuala), sa aiba un proiect pentru Satu Mare si sa inceapa sa devina vizibili (omul si proiectul). De ACUM trebuie inceput!

Anonim spunea...

Adam....poate mai adaugi punctul

4. Sa impingeti din spate institutiile ( sa nu zic organele) abilitate cu cercetarea modului pagubos de administrare a banului public.


smarian@ryerson.ca

Anonim spunea...

Pana n-o sa apara primu satmarean care s-o muste (adica sa plateasca pt incompetenta sau indolenta), petitiile si dezbaterile si toate cele is degeaba. Ca targu-i mic, preteniile multe, datoriile "morale" si mai multe, si gata.

TreXeL spunea...

Cosma, ti-e lene sa intri intr-o banca?