miercuri, 4 martie 2009

În sfârşit

Alexandru Cosma

În sfârşit de 2 ori. Şi că se va moderniza o arteră majoră de circulaţie şi în sfârşit şi pentru că domnul primar mai ascultă şi părerile altora şi le ia în serios.

Eu de cam 3 ani de zile ii tot sugerez domnului primar să modernizeze drumurile în funcţie de trafic şi de posibil trafic în urma modernizării. Mai exact mă refer la faptul că primarul Ilyes a anunţat joia trecută într-o conferinţă de presă faptul că se va organiza o licitaţie pentru reasfaltarea bulevardului Lucian Blaga. E vorba de porţiunea dintre Piaţa Soarelui şi strada Vulturului. Mai popular ar fi vorba de porţiunea dintre Billa şi capătul Carpaţi II. Nu ştim încă dacă e vorba doar de aşternerea unui strat subţire de asfalt sau o modernizare din temelii. Oricum decizia e binevenită, cei care circulă cu maşinile pe această porţiune ştiu prea bine la ce mă refer.

Interesant e că în bugetul pe acest an nu apare aşa o investiţie. Cred că domnul primar a înţeles sugestiile mele făcute în urmă cu aproximativ 3 săptămâni, sugestii care apar şi aici pe blog puse atunci. Atunci la cam 2 zile după ce trebuia să fie dezbaterea publică despre bugetul pe anul în curs, l-am văzut la ştirile nord-vest tv, într-un interviu pe primarul Ilyes cum spunea de strada Dealului că nu poate fi asfaltată dar se va pietrui. Deci a acceptat şi această idee privind pietruirea drumurilor de pământ ce în următorii ani nu vor avea şanse de a primi finanţare pentru asfaltare.

Cred că acceptarea unor soluţii prezentate de cetăţeni vine de la faptul că domnul Ilyes a avut o decepţie că nu a ieşit din primul tur în vară, decepţie spusă public într-un talksow la Focus TV în vară. Dumnealui a mai adăugat că acest lucru l-a pus pe gânduri... Sper să fie acceptate şi alte sugestii făcute şi de Adam şi de alţii, nu de alta dar nu cred că cineva, oricine, poate spune că le ştie pe toate şi că nu are nevoie de sugestii.

Nestle care e numărul 1 în industria alimentară mondială, are pe produse date de contact pt. sugestii şi propuneri. Asta arată clar că ei sunt realişti. Cred că doar cei ce nu prea ştiu multe cred că le ştiu pe toate. Din ce simt eu şi din ce am auzit, omul cu cât învaţă mai mult cu atât işi dă seama că ştie prea puţine. Cred că inteligenţă nu au doar politicienii, de aceia trebuie facută o bursă de soluţii şi idei, bursă prin care pot apărea mari surprize în găsirea de soluţii şi idei pentru problemele actuale.

4 comentarii:

TreXeL spunea...

bravo Cosma!
cre ca nu te mai bat :)

Cosma Alexandru jr. spunea...

Trexel
Da de ce ai vrut sa ma bati? :)

Anonim spunea...

DE VACA... :)))

TreXeL spunea...

mersi Darius