luni, 16 februarie 2009

Nu vă supăraţi, caut o toaletă

Ionuţ Arnăuţ

Fără mall în Satu Mare nu ne rămâne decât o singură variantă(centrală), marele magazin, centru comercial sau, cum mai e (under) numit, Someşul. Toată lumea îl ştie, construit de comunişti, câte unul în fiecare oraş, e fostul magazin central unde găseşti de toate. Găseai, cel puţin.

Bun, intri, ai şi o cafenea cu 3 scaune, te plimbi, cumperi, dai înapoi, schimbi valută... bla bla, că deja îi fac reclamă. Chestia e că uneori iţi mai vin şi alte nevoi decât cea de a scăpa de bani.
Nici un indicator către toaletă, nicăieri. Întrebi în stânga, în dreapta... afli că e o toaletă la etajul 4. Doamne fereşte să ai o urgenţă stomacologică şi să fii la parter că ai pus-o cu graţie.

Cu grabă mare ajungi la etajul 4. Cauţi înfrigurat un indicator(se ştie că atunci când te scapă ceva ţi-e frig). Nimic. Găseşti un vânzător de mobilă şi îl întrebi aşa, în goana calului: Toaleta???. Îţi arată un colţ, pe casa scării. Ajungi acolo, iar nici un indicator.


Te uiţi după o uşă, vezi două care, sincer, am crezut mereu că dau spre acoperiş. Te apropii cu emoţie şi vezi că pe ele scrie cu o cariocă albastră B si F.

Când intri... ce să zic, o adevarată toaletă a unui centru comercial. Jeg, spaţiu îngust, ţevi ruginite, robinete ca pe şantier, capacul cu stropi galbeni (imaginea cu capacul o găsiţi în toată splendoarea la mine)... Fi-mi-ar scârbă!


Şi totuşi io cred că nu e tocmai legală treaba asta aşa ca voi trimite un mail la ăia care cică protejează consumatoru, să vedem ce zic.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Eu zic ca o sesizare in scris ar fi mai sigura. Si trimite-o si la OPC si la DSV.

TreXeL spunea...

DSV?

TreXeL spunea...

Mailu:


Subject: sesizare
"Buna ziua, v-as ruga sa faceti o verificare la magazinul Somesul in ceea ce priveste toaleta.
Mai multe amanunte puteti gasi la adresa http....
Multumesc!"

Raspuns:


subject RE: sesizare
"Avind in vedere faptul ca pe partea de igiena nu mai avem responsabilitate va rugam transmiteti aceasta solicitare la ASP.

LUCIAN RUS"

ce sau cine e ASP? ca io habar n-am
si ce ora meseriasa am la mail :D

Anonim spunea...

Meseriashu',sa n-am parte.....cu alte cuvinte iar s-a lasat cu "urme de frana" prin chilotzii matale......Naspa tata,da daca te trece......te trece, ce sa-i faci!
In caz ca te mai loveste frate, d'astea cu presiune maxima,decat sa consumi curentu' sa te dai cu scara rulanta, pana sus la 4,baga-te moshule in boschetzii de langa Somesu.Aer frate,buruieni de buruieni,laser tata......poate gasesti si vreun brustur sau un ciocalau......ecologic pana la capat!
@Satmareanu
Chiar asa DSV? Directzia Sanitar Veterinara?Sa intzeleg ,bai Trexel ca "produsu'" era sub forma de balega?

TreXeL spunea...

:))))))))

Anonim spunea...

@Trexel
Am uitat sa zic ca seara de seara ma gasesti si pe mine in boschetzii de langa Somesu..... Ma produc cu aia ce is pe invers..... Fak si io un ban....foame mare, deh !!!

TreXeL spunea...

fiecare cu criza lui
taman ce-am venit de-acolo da nu te-am vazut
oricum urmeaza ceva tot din zona aia, doar sa se duca zapada sa pot sa fac poze

Anonim spunea...

@Trasnea
My mistake. DSP vroisesem sa zic da si aia era prostie ca se pare ca e ASP pana la urma.