joi, 26 iunie 2008

Cine va fi city managerul?

Informaţia Zilei, 26. iunie 2008
Mihai G.

...edilul şef a anunţat că Primăria va angaja un manager public, care se va ocupa de tot ceea ce ţine de administrarea oraşului, adică problemele directe. Acestuia îi vor fi subordonate Administraţia Domeniului Public, lucrările de întreţinere a străzilor şi zonelor verzi, iluminatul public şi toate celelalte probleme curente. Managerul public va fi şi ordonator de credite pe zona sa şi va putea rămâne în funcţie indiferent de rezultatele alegerilor, deoarece va fi apolitic. “Vom angaja un manager public, dar în cazul în care vom organiza concurs pentru ocuparea acestui post vom condiţiona participarea de experienţa profesională. Dacă în 1-2 luni nu găsim omul potrivit, nu vom angaja pe nimeni”, a spus Ilyes.

Am propus domnului primar încă acum doi ani angajarea unui city manager pentru Satu Mare. Chiar i-am exprimat disponibilitatea mea de a candida pentru ocuparea acestei funcţii. Anul 2006 era momentul potrivit pentru un city manager pentru a evita sau măcar a diminua problemele ivite la derularea investiţiilor şi contractelor de prestări servicii.

Era şi pentru mine momentul potrivit: eram motivat şi relaţia mea cu domnul Ilyes era bună pe fondul proiectului terenului de joacă din Grădina Romei. Această relaţie s-a tensionat de atunci din cauza neacceptării sugestiilor mele în vederea înbunătăţirii activităţii administraţiei publice locale.

Având în vedere experienţa profesională cerută, dar şi importanţa unei relaţii bune cu primarul în funcţie, cine credeţi că ar fi persoana cea mai potrivită pentru a fi city managerul municipiului Satu Mare.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

Sincer, dupa ce am citit stirea, primul om la care m+am gandit ai fost tu.

Anonim spunea...

dupa cum merg treburile in Romania - HORIA ANDERCO

smarian@ryerson.ca

Anonim spunea...

:)) BUNA ASTA CU ANDERCO...
SA INTELEGEM CA NU MAI ARE CE FURA, ASA CA "EXTERNALIZEAZA" SERVICIUL DE PRIMAR... CE DOBITOC... INTRE "BOVINELE" CARE L-AU VOTAT...

Adam Boer spunea...

@smarian
domnul Anderco are experienţă... ar fi un candidat posibil :)

Anonim spunea...

Să înţeleg că se caută un ţap ispăşitor pentru toate.

Anonim spunea...

Eu as aduce-o pe primarita din Nyiregyhaza.Sau pe primarul din Debrecen. Ce au facut aia acolo in ultimii ani nu o sa reusim noi aici in 10 mandate de a lui Ilyes. Si au pornit o si ei cu fonduri de la UE si cu multi contestatari. Si orasele s au dezvoltat extraordinar. Buna treaba cu Anderco! De ce nu? Pina la urma el a inceput o gramada din proiectele pe care se chinuie Iuliu sa le termine acum. Acum ca si a facut plinu cu terenu dat la Carrefour nu cred ca ar mai fi stresat sa ia una mica de 10%.

Anonim spunea...

Intrebare pt Adam Boer: Ai facut o paralela intre rezultatele sondajului comandat de tine si rezultatele finale ??? Nu am datele la indemana si mi-e greu ( lipsa de timp ) sa le caut pt web pt a face o paralela. Singura chestie care am retinut-o e ca in sondaj 62% ar merge la vot , iar in realiatea mi se pare ca au fost mult mai putini.

Daca ai timp si chef poate postezi o paralela intrea realitate si sondaj.

smarian@ryerson.ca

Unknown spunea...

poate fi si un lucru bun. de ce nu? poate nu-i vorba de hotie...cine stie, vom vedea.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Adam
Legea administratiei locale nu prevede acest post.Dar cred nici nu interzice.Este in Sibiu sau undeva in tara?In strainatate este, dar acolo localitatile-s mai puternice.Videanu a vrut sa-si faca in Bucuresti un city manager, dar presa l-o facut zob.
Cred ca trebuie experienta,dar ar trebui si corectitudine si vointa.Nu prea cred ca avem asa oameni in oras...

Anonim spunea...

Junior !!!! Asta-i postul tau !!! Tu ai fi potrivit acolo !, Idei ai , acuma ai putea sa le si pui in practica ! Candideaza omule ! Eu iti tin pumnii ! Adam nu se afla in legaturi bune cu Gyulus, tu in schimb da ! Daca reusesti poate pui in practica unele din ideile tare bune pe care le-ai mai dezvoltat !
Daca Pataki nu ar fi fost pe post de subprefect poate ca l-ar fi adus pe el , da poate sa apara si Szabo ! Ca de ! Mare-i gradina Domnului si numai UNII sar gardul !

Adam Boer spunea...

@cosma alexandru jr.
legea 286/2006 (pentru modificarea şi completarea legii administraţiei publice locale nr. 215/2001) prevede acest post.

Adam Boer spunea...

@diu1
dacă city managerul nu o să primească şi gradele de libertate necesare, o să fie chiar numai un ţap ispăşitor.

Dacă va primi mână liberă, va putea să pună în umbră primarul ales...

Anonim spunea...

Eu l-as propune pe d-l Boer, dar daca nu candideaza sa-l vedem pe Dr.Coica . Tare curios is ce va iesi.

TreXeL spunea...

io cred ca o sa-l puna pe gyula :))))

Adam Boer spunea...

@urbanreality
deocamdată am întrebat pe siteul primăriei care sunt condiţiile, unde şi până când se poate candida. Mă interesează mai departe atribuţiile şi prerogativele viitorului city manager. Abia după ce obţin aceste informaţii o să pot decide despre o candidatură.

Prima dată să vedem dacă mi se răspunde pe siteul primăriei.

Anonim spunea...

Dr. Coica nu va candida niciodata pentru postul asta.

Anonim spunea...

@darius
chiar ma bucur ca tov. coica nu va candida ... prin campania lui a dovedit ca nu-i un bun manager... de altfel in psd e atat de mult joc de glezne incat oamenii de calitate ies greu la suprafata, si-s folositi de marionete vezi cazu diaconescu (la bucuresti), sau solschi (pe plan local)...
postu asta a lu gyusi e interesant, si chiar ar fi frumos sa fie ocupat de un om pasionat si bun in administratie, si sa nu apara oameni doar cunoscuti (gen valer marian, sau alti candidati perdanti de la locale)...

b.p.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Adam
Daca este lege care prevede asa post de ce nu se vorbeste de ea?
De unde sti tu ca este?ai citit-o sau ai auzit de la cineva?Am sa ma interesez si eu.

Adriana
Ma bucur ca am asa fani care cred in fortele mele,dar nu am 2 ani experienta cat se cere.Si sa fiu cel e face treaba si Ilyes sa si-o asume...,parca nu prea merge.

Adam Boer spunea...

@cosma alexandru jr.
caută in google după "legea 286/2006" şi citeşte...

Dacă nu va merge cu tine, nu va merge cu nimeni.

Anonim spunea...

Eu l-as propune pe dl. Becali.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Adam
Eu pot citi,dar poate sunt alte acte normative sau cine sti ce directive europene ce anuleaza unele parti din lege.
Vroiam sa zic ca daca totul e legal de ce nu voebeste nimeni de city manager?Nici la capitala nu a vorbit niciun candidat.O sa vorbesc eu cu specialisti din Cluj.
Ce vrei sa zici ca ce nu va merge cu mine?

Anonim spunea...

Daca nu-l vreti pe domnul George Becali, atunci sa fie Cosma Jr, ar fi cel mai bun din SM, care ar putea reprezenta valorile pur romanesti la granita dusmanilor si sunt convins ca repede l-ar primi domnul Becali in partidul nostru crestin.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Noua Dreapta
Cum sa ma voteze cand nici nu candidez?
La ce te referi ca reprezint valorile pur romanesti?

Cosma Alexandru jr. spunea...

Noua Dreapta
Inca nu m-a sunat nici Becali si nici Chis.
Eu pot purta discutii cu oricine,dar trebuie sa indeplineasca niste criterii.
Eu nu vreau neaparat sa candidez,vreau mai ales sa pun umarul.
Is deschis la propuneri din partea oricarui partid,raman apoi criteriile mele,care nu au legatura cu interesele personale deloc ci cu cele nationale.