miercuri, 18 iunie 2008

Calitatea orfană

Nu am auzit în timpul campaniei electorale pe domnul Ilyes vorbind de calitate. Fostul şi noul primar al oraşului a ocolit sistematic acest subiect şi nu a reacţionat nici la "provocările" contracandidaţilor lansate în direcţia problemelor legate de calitatea lucrărilor publice.

Un contracandidat cu succes trebuia să atragă pe domnul Ilyes cu orice preţ într-o dezbatere pe tema calităţii: nici unul nu a reuşit.

Pe când comportamentul defensiv faţă de acest subiect pot să catalogez încă tactică de campanie, în discursul cu care şi-a închis campania, domnul Ilyes a asigurat alegătorii că şi în continuare o să se concentreze asupra proiectelor de anvergură şi nu o să se piardă în detalii.

Această logică denotă două lucruri cât se poate de grave: domnul Ilyes consideră că s-ar pierde în datalii dacă ar]încerca să le abordeze şi că nici nu are respect faţă de detalii. Calitatea se naşte însă din organizare şi din respectul faţă de detalii.

20 de comentarii:

Anonim spunea...

Adam, cred ca sustinatorii tai potentiali asteapta de la Tine un plan de actiune, nu polemizare. Pentru ca dreptate ai, de aceea Te-au sustinut, dar ce-i de facut? Cum se poate actiona? Care-s caile prin care Consiliul Local se poate scoate din rolul "masinii de vot" al primarului?

Bine inteles, daca stii raspunsul, sa nu comunici aici, ca "dusmanul nu doarme" :) :) :)

Cosma Alexandru jr. spunea...

Ce calitate cand poporul il voteaza,merge si asa nu vezi?...

Anonim spunea...

Nu prea m-am bagat in discutie pina acum ...Dar cred ca trebuie lamurita o chestiune... Domnul Iuliu nu are o masinarie de vot in consiliu. Consilierii udemere sint controlati 100% de Gabor Kereskenyi. Asa ca mai mare opozitie nu i trebuie domnului primar. De altfel mi as dori sincer ca Kereskenyi sa ajunga viceprimar. Va fi ca sula-n coaste pentru Ilyes. Cu Les sau Solschi ar zburda inca 4 ani pe holurile primariei. In plus peste 4 ani Kereskenyi ar putea candida la primarie si l-ar obliga pe Ilyes sa iasa din schema.Si la UDMR nu dusmanii din afara s periculosi ci cei din interior!

Anonim spunea...

Muresan stie ceva ... eu sincer cand am auzit ca singurul Kereskenyi a votat impotriva gropii din centrul nou de atunci mi-este simpatic omu.. mai bine ar fi candidat el la functia de primar ! Este tanar si cu ambitii si nu este manjit ca Ilyes sau Csehi ... insa n-a avut suficient curaj ! Eu sper totusi ca aripa tanara din udmr sa invinga odata si-odata aroganta si cinismul acestui Gyula , Iuliu , D-zeu stie cum il cheama !

Anonim spunea...

Deci, sa inteleg ca data viitoare tot UDMR votam?

Anonim spunea...

Eu sper, sa votam un om, nu un partid. Numai ca UDMR-ul are deja un candidat si un contracandidat (Kereskenyi vroia sa candideze si acum,dar s-a retras la urma). Pe de alta parte Coica a declarat, ca se retrage din politica... Despre Stef si Ardelean nu mai auzim nimic. Eu cred ca nu se poate face cineva primar numai prin campania electorala.

Anonim spunea...

Coica nu a declarat ca se retrage din politica. A declarat doar ca nu mai candideaza la Primarie niciodata.

Anonim spunea...

@Darius: in legatura cu postul de primar e aproape aceleasi lucru. :)

Anonim spunea...

@Darius: in legatura cu postul de primar e aproape aceleasi lucru. :)

Cosma Alexandru jr. spunea...

Trebe de pe acum sa creasca fiecare partid un candidat serios,nici Keresekeny nu-i bun,
da daca apare unul cam ca Boc macar.

Anonim spunea...

@Cosma Alexandru jr.
De ce crezi ca Boc e asa de bun? Ar fi util sa ne dai argumentele tale, ca daca o sa le citeasca Ilyes, poate o sa incerce si el sa se ridice la nivelul lui.

Anonim spunea...

adam -eu cred ca te inseli in legatura cu internetul(deoarece nu mai vreau sa scriu pe forumul gnv,iti spun aici parerea mea).Asa cum sti ,si banuiesc ca sti mai bine decat mine internetul are resurse nelimitate.O sa vorbim alta data despre ce se poate face ,vezi ca net-ul poate aduce intodeauna surprize. Claudio

Cosma Alexandru jr. spunea...

Valer
Is masterand in Cluj si se vad realizarile.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Catre Domnul Primar Ilyes
(stiu ca nu e siteul primariei:)...)
Daca tot ati invitat McDonald's sa investeasca la noi in oras,lucru de altfel fara valoare,oricum veneau din moment ce deja politica lor e sa investeasca in malluri,noi vom avea 2,de ce nu ati contactat Mercedes Benz sa le prezentati macar avantajele unei investitii in Satu Mare?daca nu le placea,a-ti fi aflat ce nu le place si a-ti fi putut remedia problemele macar pentru viitori investitori.

TreXeL spunea...

ce investitori? sa faca ce? si mai ales cu cine? cu vagabonzii astia care daca nu le convine ceva o mai taie o luna doua in portugalia poate s-a mai ivit ceva de furat de cand au fost ultima oara?
avem o forta de munca de rahat. vor numa bani fara sa munceasca, nici la ciubucuri nu mai vor sa mearga dupa program ca deh, e de munca. boschetari care se dau mari afaceristi, ciocoflenderi si papitzoi cu bluze mulate peste burti, pantaloni 3/4 si slapi, ochelari de soare gucci da nespalati la cur de o saptamana. tre sa fie tampiti investitorii sa vina p'aici, oricat de ilyes ar fi iuliu si chiar gyula.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Trexel
Asa cum a venit firma aceia in primavara ce va investi 40 milioane euro pot veni multe altele.
Ceva nu e clar cu investitiile.De ce primarul se intelege asa bine cu mall Armonia si nu se intelege cu mallul Atrium Center?

Anonim spunea...

@TreXeL
din pacate cam asa vad si eu situatia.

Anonim spunea...

@TreXeL
si dupa ce a venit Nokia la Jucu si a angajat niste oameni, primul lucru care au facut baietii a fost greva, sa-i mareasca salariile.

Anonim spunea...

La mult ani Adam, tu esti primarul moral al orasului Satu Mare!!!

Adam Boer spunea...

@valer
mulţumesc pentru urări!

Nu ştiu ce este un "primar moral", dar sună bine :)

Mi-ar face plăcere să ne cunoaştem şi personal.