miercuri, 7 mai 2008

Un impas financiar fără precedent

Municipiul Satu Mare pare să fie într-un impas financiar fără precedent. Dacă executivul (actual sau viitor) nu primeşte noul credit bancar, se blochează lucrări publice anunţate. Mai mult, pot să se blocheze inclusiv lucrări demarate. Conform legii, o lucrare nu se poate nici măcar licita dacă nu există surse bugetare pentru realizare ei.

De ce oare nu se adjudecă reabilitarea străzii Gellert Sandor în condiţia în care licitaţia a fost ţinută încă în 4 aprilie a.c.? La fel întrebarea şi pentru licitaţiile pentru reabilitarea cartierelor 14 Mai şi Solidarităţii care au fost ţinute în data de 24 aprilie.

Chiar dacă municipiul va primi un credit nou, acest credit va acoperi (dacă va acoperi) doar reabilitarea drumului către Sătmărel, străzilor Păuleşti, Gellert Sandor şi cartierelor 14 Mai şi Solidarităţii.

Din ce bani se vor reasfalta (parţial sau integral) străzile sparte în urma lucrărilor de canalizare şi de gaz? Din ce bani se vor repara străzile reabilitate în actualul mandat şi care sunt deja afectate din cauza calităţii proase? Ce se va întâmpla cu drumul Careiului, cu B-dul Lucian Blaga şi Henry Coandă? Dar cu străzile de pământ fără structură rutieră?

17 comentarii:

Rebel spunea...

ne miram? tot ce s-a facut in ultimii 4 ani s-a facut pe spinarea noastra. finantari europene mai putzin, guvernamentale mai deloc. pai pina cind doar pe banii satmarenilor? noi nu contribuim la bugetul central si european?

Anonim spunea...

Ezista o esplicatzie......Nu se face nimic din bani europeni sau guvernamentali deoarece accesarea acestor fonduri necesita mai multa munca si in mod surprinzator chiar inteligentza......iar Oligofrenu la acest capitol.....vax!
Insa accesarea acestor fonduri implica si un control mai amanuntzit si mai drastic a modului de cheltuire.....ori nimeni din primaria aia de cacat nu vrea ca cineva sa-si bage geana in hartiile lor.Oare de ce?

Trasnea

Anonim spunea...

Domnul primar "HABAR N-ARE", ca si in piesa, cit de mult a intins plapuma.dar vorba cuiva: el a facut gropile si daca ajunge din nou primar el le va si astupa!daca va stii(cred ca il suspectez de inteligenta ;)))

Cosma Alexandru jr. spunea...

Daca-i asa cum zici tu,desi sper sa nu fie asa,atunci Ilyes ii baga pe gat la speram viitorul primar,tot felul de proiecte si strazi care poate ca nu-s o prioritate,cel putin in privinta traficului si poate au proiecte slabe.
Te rog sa-mi spui cum sta finantarea pentru drum Satmarel,ca si asta apare pe lista pentru anul asta.
Ma intreb eu,trebe facut drum Satmarel cand Lucian Blaga,Careiului si Henry Coanda is praf?...

Adam Boer spunea...

@trăsnea
Explicaţia pare să fie plauzibilă, mai ales după ce am citit articolul http://www.cronicasatmareana.ro/article.php?aID=4939

Adam Boer spunea...

@cosma alexandru jr.
nu există momentan finanţare nici pentru drumul către Sătmărel.

Domnul Ilyes a făcut în perioda de precampanie o serie de promisiuni "electorale" pentru care momentan nu există finanţare.

Anonim spunea...

Intrebari bune , n-o sa-ti raspunda nimeni . D-le Boer de ce n-ai candidat matale independent ca eu ma duceam sa te votez , asa ca o sa ies la iarba verde si n-o sa votez pe nimeni .daca totusi ajung duminica seara in oras ma duc sa votez la consiliul local pe unu de la uniunea slovacilor , baiat serios , inginer la electrolux .
Intrebarea ar fi buna si pt.cei de la judet : cand se vor asfalta drumurile judetene din zona Codru ( Hodisa , Gerausa , Soconzel , Cuta , Medisa , Solduba , etc ) exista vre-un proiect , studiu de fezabilitate , plan , ca la oseni se asfalteaza non stop .
Portos

Adam Boer spunea...

@portos
mulţumesc pentru susţinere, atunci aveam 1,8% + 1 vot de la tine :)

Nu am candidat independent pentru că pornind de la 1,8% trebuia lucrat f. mult pentru a avea şanse şi nu am avut echipa pentru o campanie consistentă. Putem încerca peste 4 ani, dar atunci musai să vii şi tu în echipă.

Anonim spunea...

@Mai ai locuri Adam?

Anonim spunea...

E mai usor sa manipulezi, decat sa construiesti...Adamka, unde te-ai scufundat? Se poate si mai jos?

Rebel spunea...

lasa domnu' boer ca nu astia ca cel ce se semneaza govor conteaza... pupincuristi de-ai lui iles gasesti peste tot. pai daca recunoaste ca ne citeste, e exclus sa fi comentat chiar el? cautati-l de IP... la stilul mistocaresc pe care-l adopta, ati putea face rocada cu el: dumneavoastra prea serios pentru bloguri si forumuri, el prea smecheras pentru postul ocupat. eu va urez succes pentru 2012 inca de pe acum. pina atunci alegeti un conadidat pe care sa-l sustineti... asa, doar in ciuda celor care v-au impiedicat sa candidati...

Anonim spunea...

Cu Govorica,Putz-iulica.....va dau dreptate....in fond e blogu lu matale nea Boer,si te manifesti cum poftesti.....Da', iar itzi ies porumbei din gura......"si sper din tot sufletul sa vina catzi mai multzi dupa mine"......e acu sa te mai sui si pe magar si o sa te crezi Isus!

Observ o schimbare de atitudine la mata,nea Boerica,o faci pe smecheru'.....itzi dai arama pe fatza sau blufezi asa ca o refulare dupa insuccesul repurtat in pre(a) campanie?Lasa ,faza asta cu rebrenduirea in ciumeg ca nu te prinde....erai mai haios naiv!

Cu Gyulea era bine sa fi barbat ,atunci cand te-a futut,adica dupa episodu cu locurile de joaca,nu acum dupa ce l-ai tot luat in aparare!
Io zic ca in primul rand datorita prostiei asteia cu luatu' in aparare,ai pierdut startul......Si io ,am salutat candidatura INDEPENDENTA a lu matale si te votam.....chiar daca stiam ca nu ai nici o sansa,macar votam cu inima.Apoi ce faci mata,te asociezi cu copilu imbecil al UDMR .....anume FDG.....FDG-u lu Margineanca,lu Kaizer,lu Resler.....etc.....si colac peste pupaza te duci la teveu si-l pupincuresti pe Oligofren......cum dracu sa te mai votez bre nea Boer!Cum dracu sa te sustzin......

Trasnea

Adam Boer spunea...

@trăsnea
cronologia evenimentelor aţi descris destul de real, sentimentele mele din spatele lor mai puţin.

O să şterg însă fraza cu "... tot sufletul" pentru că mi-am dat seama chiar e o prostie:) Dar rebrenduirea rămâne.

Adam Boer spunea...

@góvorka
dacă nu te prezinţi cu numele tău real, să nu-mi dai te rog lecţii despre moralitate.

Ce înţelegi tu prin manipulare? Am pus doar căteva întrebări la care actualul primar nu vrea să răspundă. Chiar şi legea îl obligă să-mi răspundă.

Eu am vrut să construiesc. Am dorit să candidez, dar oameni ca tine mi-au luat prin manipulare dreptul de a candida în numele formaţiuni din care fac parte.

Pe acest blog expun ideile mele cu care doream să intru în campania electorală. Susţinărorii mei au dreptul să afle până la capăt ideile pe care doreau să sprijine.

Mă onorează faptul că şi acuma mă opresc pe stradă prieteni şi oameni necunoscuţi care îşi exprimă regretul pentru faptul că nu mă aflu pe lista cu candidaţii.

Se pare că nu avem acelaşi sisteme de valori, în concluzie nu putem să vorbim despre o "scufundare" sau o urcare absolută pe scara moralităţii.

Anonim spunea...

cei trasnica? Crezi ca ma seduci cu stilul tau de mitic needucat? Lasa-l tu pe Boer, ca a facut destule greseli, acuma asta ar fi culmea sa se mai asocieze si cu tine si cu limbajul tau de mahala.

Adam Boer spunea...

@góvorka
îmi zici te rog puţin mai concret unde am greşit eu în opinea ta.

Clar că am făcut o greşeală undeva (poate mai multe chiar) dacă nu am ajuns să candidez la primărie. Sunt curios de părerea ta.

Anonim spunea...

@Govorica ......e na si cu tine.....acu vrei sa te si seduc......Lasa sa fiu io needucat si tu eminiche.....

@Boer
Iote domnu Boer cum va mai revendica si va poarta de grija Govorash......asta caracter nu gluma!hahahahahahahhaha