joi, 29 mai 2008

Ilyes Iuliu şi IIyés Gyula


Mă frământ de două ore să postez articolul despre domnul primar actual (...imediat se termină campania) dar nu pot să decid nici cum se numeşte şi nici care fotografie s-o postez la articol. Este un Iuliu cu cămaşă albă şi cravată roşie şi este un Gyula cu cămaşă verde şi cravată grie. Iuliu este candidatul oficial al UDMR, vestimentaţia mă induce însă în eroare, iar un Gyula nu figurează pe lista niciunui partid sau organizaţie. Până la urmă am decis să postez ambele fotografii...
Candidatul la funcţia de primar al municipiului Satu Mare este şi actualul primar şi are cea mai profesională prezenţă din punctul de vedere al internautului. Pe siteul personalizat, http://www.ilyes.ro/, navigatorul virtual găseşte în două limbi toate informaţiile necesare. Nu lipseşte nici un program politic foarte vast pe care îl găsiţi pe http://www.ilyes.ro/content/view/22/33/lang,ro.
Am citit cu atenţie obiectivele propuse de domnul Ilyes unde am găsit mai multe promisiuni neonorate din campania 2004, precum şi obiective pe care şi-a propus în timpul mandatului dar pe care nu le-a realizat.
Dacă la candidaţii care nu au deţinut încă funcţia de primar putem să ne lăsăm convinşi că o să-şi realizeze obiectivele propuse, pentru mine nu e clar de ce domnul Ilyes crede că va reuşi de data asta.
Campania propriuzisă a fost una profesională, la fel ca la PNL se vede mâna unui consultant specializat pe campanii electorale.

24 de comentarii:

Anonim spunea...

wtf?

Anonim spunea...

plm :)

Anonim spunea...

Aaaaaaa,domnu Boer,ma dezamagitzi.....de ce schimbatzi postul initzial?Lasatzi caricaturile care fac deliciul asistentzei.Fitzi echidistant!

ILYES GYULA si atat(+moaca)! Lucru care spune tot ce trebuia spus!

"Un oras pentru familii un Primar pentru Satmar!"ne trambitzeaza Gyulus pe o pagina intreaga in cel mai de atitudine ziar local!Un discurs rosu,alb,verde(atat la propriu cat si la figurat) care se adreseaza tuturor romanilor!In mod sigur nimeni nu poate ignora acest slogan!
De aceea ma conformez si fac urmatorul comentariu:

Gyulea a avut cea mai buna campanie electorala,cele mai bune afise,cea mai buna promovare,videoclipuri electorale de cea mai buna calitate si realizate in mod profesionist,cea mai buna consiliere,a stiut sa fie cel mai abil in negocieri, astiut sa se afiseze doar cat trebuie!Toate pe banii "organizatziei" ca sa-l citez!

De asemeni a avut tot "sprijinul" contracandidatzilor prin campaniile mediocre si lansarile cu rateuri si intarziari ale acestora!

A avut cel mai mare tupeu ordinar si a incalcat legea ,atat electorala ,cat si cea penala pe fatza! A facut afisaj unde a vrut,a facut campanie electorala in scoli,a folosit mijloacele Primariei in scop personal si electoral,a incalcat legea conflictului de interese,a incalcat legea electorala(art72,alin6) prin folosirea culorilor rosu ,alb verde,in campanie electorala si afisaj electoral......pana si in ziar a scris articolele cu aceste culori(vezi chiar ziarele de azi), a comis un fals privind identitatea.....etc!
Asta sub ochii chipurile vigilentzi,ale contracandidatzilor si autoritatzilor,care nu au miscat un deget si nu au zis nici pass!Probabil totzi au crezut ca celalt se va sesiza !

Deci,domnu Boer....asa cum ziceam si ieri...."Alege-tzi stapanii cu grija!"


Voi incheia cu o chestie inspirata din discursul lui Ardelean:
"Daca Satmarenii cred ca Gyulea e cel mai bun sa-l voteze,cu sigurantza il vor merita!Daca vor in schimb altceva......sa voteze cum le dicteaza constiintza!"

Trasnea

Anonim spunea...

Era Ilyes se poate comenta cel mai bine pe nemteste: "zu viele Baustellen" adica prea multe santiere... Neamtul zice asa la un om, care incepe prea multe lucruri de odata, si la urma nu prea stie sa le termina

Anonim spunea...

deci si voi pariati ca ILYES iese primar din prima ? Claudio.

Anonim spunea...

Intrebare pentru tot poporul:
Cum va explicati ca pe blogul satmareni.eu al lui v.m .nu comenteaza nimeni nimic ? Sau poate sunt banatzi ? cum le zice astora banatzi , banatzeni ?!
Portos

Anonim spunea...

Portos - nu prea prezinta site-ul importanta.Daca vrei neaparat poti sa scrii si daca nu vrea crinuta, dar nu merita oboseala.Oricum nu a avut parte de o anticampanie asa cum o merita. o fi avand legatura cu cuvantul SANTAJ ? Claudio

Anonim spunea...

Trasnea a scris ceva pe site-ul respectiv cu care si eu am fost perfect de acord si de-atunci liniste si pace nimeni nu mai zice nimic. Iar de Ilyes nu mai comentez ca s-au spus destule si toate adevarate ! Daca intradevar va castiga at. ne meritam soarta ! La faza asta eu zic ca orcine , numa el NU.

Adam Boer spunea...

@claudio
eu nu fac pariuri ci cred că domnul Ilyes nu va ieşi din primul tur şi cred că nu va ieşi nici din al doilea.

De ce cred eu asta? Pentru că 72% dintre sătmăreni spun că Satu Mare are nevoie de schimbare iar sloganul actualului primar este "să continuăm împreună".

Adam Boer spunea...

@adriana
mă bucur să te văd şi pe tine.

Anonim spunea...

PUNCT FINAL.....

Daca nu e un topic pentru acest subiect o sa comentez aici cu voia lu 'Boer si a voastra cei ce vetzi citi.

In seara aceasta la Focus Pocus a avut loc runda finala a campaniei pentru presedentzia CJ......Scurt pe doi sa nu ma bag prea mult in seama....
Am avut parte si de circ,ca sa fie toata lumea impacata... sa nu se mai planga deontologii ca nu au de unde sa ne deie circ,dar si noi care voiam circ si ne "razbunam" pe deontologi.

Circul a fost opera lui Sisi,care era deosebit de volubil si relaxat....(daca nu mai ai ce pierde).....dar intretzinut cu contre si de catre Valer Marian.

1.Valer Marian,obosit sau incordat....acum ca se apropie ziua Z,nu a mai avut acelasi aplomb ca in alte datzi,dar nici atmosfera nu a fost una propice dialogului.A incasat ironii,a adresat ironii.....insa a ramas calm.Discursul de final,prea lung si putzin dezacordat....."ca la primari"...suna mai bine ca in CAZUL primarilor......"sunt singurul candidat care nu v-am povestit din amintiri si nu v-am ametzit cu strategii".......pentru un director de ziar aceasta exprimare silaghiana,nu e tocmai fericita.

2.Ovidiu Silaghi...in aparentza volubil si foarte bine dispus......in realitate labagiu si perdant.....a incercat sa transforme discutzia in caterinca,implementand rashini si dume......uneori (in cazul infrastructurii) contrazicandu-se pe sine.Ca o idee si apa ,canalizarea si gazele sunt tot infrastructura,la fel ca si soselele.....Foarte generos la sfarsit daruind cate o carte invitatzilor pe post de intrebare ?????!!!!!!......lui Valer Marian i-a dat o carte de contabilitate.....posibil ii prisosea pe la Minister.
Acelasi malangambist pe care-l stiam......nimic nou sub soare.

3.Cehi Arpad....moderat,politicos si in banca lui.Nu a pus probleme deosebite nici invitatzilor,nici moderatorului.Stia ca nu pe electoratul care priveste la Focus se bazeaza votul lui.

Concluzie VOTEZ VALER MARIAN!

Ieri au fost invitatzi tot la Focus si candidatzii pentru Primarie.

1.Ioan Vadan....povestitor....om de cultura.....nu de administratzie.
2.Adrian Stef.....cumnat,poate asta e singura lui calitate
3.Grama Marinescu......un berbecali ,de Satmar cu aere de superioritate cu voturi 0.
4.Claudiu Ardelean.....incruntat si pe felie,scurt si concis,la facut de doi lei pe Grama care o facea pe desteptu....
5.Dorel Coica.....nu era in apele lui.....neconcludent si neimplicat.
6. Olar (parca)....agramat.....cu capu intre urechi,ne prostea cu ceva reclama la o Universitate ,pe care o va deschide...in balcon la dansu!Parintzi ducetzi-va pruncii la dansu!Succes maxim!
7.Baiatu de la PNTCD...habar nu am cum ii zice......un caz tipic de ramasitza taranista....cica el stie ,si identifica surse....Bravo!
8.Ilyes Gyula ,ca Iuliu e dezonorant sa-i spunem.....incordat si necomunicativ la inceput....a dat-o apoi prin balarii,ca pana la final sa o tavaleasca bine de tot!Ne-a impuiat capu cu cat de tare,destept ,potent si maretz este el si ce extraordinare sunt proiectele lui.A dat capu'pe spate,a dat din maini....aratandu-ne cele doua verighete....bine ca nu a dat si din buric sa vedem ca-i mai misca si cele doua putziulici!Nu stim ce-si iubeste mai mult....orasul sau propria arogantza....

Concluzie: Votez Claudiu Ardelean!

Trasnea

Adam Boer spunea...

@trăsnea
mulţumesc pentru concluzii. Dacă mai doreşte cineva să comenteze candidaţii o să deschid un topic nou.

Cosma Alexandru jr. spunea...

poate ar fi fost mai bine de Ilyes
isi gasea si niste profesionisti in administratie publica nu doar in imagine in campanie.

Anonim spunea...

Focus TV : candidatii la CJ ( mai putin dl.ciocan , unde-o fi ? ). Partial de acord cu Trasnea mai putin concluziile , de exemplu foarte bine remarcat :
1. Valer Marian,obosit sau incordat...., as mai spune si de cateva ori inafara problemelor , nu a raspuns la intrebarile privind falimentele si escrocheriile punctate de Silaghi
2. Ovidiu Silaghi ...in aparentza volubil si foarte bine dispus......in realitate labagiu si perdant..... De unde aceste aprecieri d-le Trasnea ? Inteleg nu suportati persoana dar aseara chiar a fost mai bun decat ceilalti 2 contracandidati . Deja mi se pare hilara acuza cu cumnatul, in cine ai vrea sa aiba omul incredere ? Reala afirmatia cu satmarenii din ministerul pe care-l conduce , sa mai scapam de mitici acolo la centru .
2 Cehi Arpad , foloseste prea des cuvantul paralel, da impresia ca e paralele cu problemele .

Concluzie : castigator detasat O.Silaghi , din pacate nu ma duc la vot .

Primarii
Toti o apa si-un pamant , impresia mea este ca niciunul nu-si doreste cu adevarat sa ajunga primar,si nici nu are habar ce-o sa faca daca ajung , binenteles mai putin Ilyes . La cat de mediocru si blazat este primarul in functie cred ca totusi si in cea mai slaba zi este mai valabil decat toti ceilalti

Concluzie : as voata Ilyes daca m-as duce la vot .

Portos

PS , azi GNV contiua fabulatiile la adresa lui Silaghi , auzi vere soacra-sa scotea nopatea la tomberon sacul de mizerii , foarte grav , nu ati filmat-o ? Nevastasa cica pune etichete pe viganaua , oribil , dacia Logan a facut pana de cauciuc , catastrofa publica , etc .

Anonim spunea...

PUNCT FINAL.....
Daca as vota , stampila ar fi pe Coica si din pacate deoarece la CJ nu avem un candidat acceptabil din partea partidelor romanesti stampila ar fi pusa pe cei patru candidati(asa ar trebui satmarenii sa protesteze impotriva clasei politice ) Claudio

P.S Portos -sa speram ca crinuta nu este in prima zi a ciclului cand se anunta rezultatele,sa vezi dupa articole.

Rebel spunea...

Claudio, inteleg ca esti suparat, dar hai sa fim civilizati... eu consider ca Crina nu merita un asemenea tratament din partea nimanui... OK?

Anonim spunea...

Rebel - nu mai sti de gluma ,si la barbati merge vorba ceea - ce ai ma de esti nervos ? esti pe ciclu? hai ca-ti spun un secret ,nu o atac pe crina ,dar cand o sa vina vremea iti garantez ca pe net o sa aiba doar viata grea.( nu a jucat corect si o sa plateasca scump (o sa-i piara cheful de scris)) .

Anonim spunea...

am uitat sa semnez . Claudio

Anonim spunea...

Rebel -crinuta este sigura ca o mai cheama Barbu pe verisoara mmm ? Claudio

Anonim spunea...

Toti sunteti nervosi ???? Aveti putintica rabdare...se termina repede ! Rebel tu nu o mai apara pe Crina , doar ca ti-a pus si tie blogul in Gazeta ! Este fata mare si dupa cum o cunos eu se poate apara si singura daca-i cazul ! Eu nu merg la vot , decat in turul 2. Pt. ca sunt sigura ca va fi turul doi. M-as fi dus daca s-ar fi votat uninominal si pt. cosilieri... asa nu ma duc ! Sa votezi o lista intreaga de idioti si pensionari cand tu nu esti de acord decat cu vreo 1-2 persoane de pe acea lista ! Ce idiotenie ! Mai bine ma lipsesc, deci tur 2 !!!

Anonim spunea...

Aadriana si tu ai aceesi parere : este fata mare ? Claudio ( ma abtin sa zic ceva de poza ). Sa vedem ce o sa iasa maine ,oare care sta la volan,ca oricum merg cu aceeasi masina.

Anonim spunea...

scuze de greseala :Adriana
Claudio

Adam Boer spunea...

@adriana
du te mâine şi votează uninominal! Pune ştampila pe Claudiu Ardelean dacă vrei iar buletinele cu listele pentru consilii lasă liber... Nu e obligatoriu să pui pe fiecare ştampilă. Unde nu ştampilezi, e ca şi cum nu ai fi votat.

movvom spunea...

@ Trasnea

Bag‘seama că, ceva mai sus, ai vrut să scrii malagambist.
Chiar, câţi dintre cei de faţă (şi viitori) crezi că (mai) ştiu ce înseamnă malagambist?
Try boon!