joi, 29 mai 2008

Ardelean Claudiu pe ultima 100 m

Ardelean Claudiu este candidatul la primărie din partea PD-L, partid care în mandatul actual dar nici în cele precedente nu a avut consilieri locali.

Pe siteul oficial al PD-L Satu Mare se poate accesa o secţiune dedicată lui Ardelean Claudiu cu CV-ul şi obiectivele candidatului.

Pentru că mi-am propus analiza programelor politice ale candidaţilor din punctul de vedere al internautului, m-am bucurat că am găsit obiectivele candidatul PD-L:

1. Actualizarea Planului Urbanistic General.
2. Construirea celui de-al treilea pod peste Someş.
3. Demararea lucrărilor la centura de ocolire a oraşului şi la cel de-al patrulea pod.
4. Realizarea de sensuri giratorii în principalele intersecţii şi semaforizarea celor mici, în baza unui studiu de trafic.
5. Pietruirea în cel mai scurt timp a străzilor de pamânt.
6. Construirea Sălii Polivalente.
7. Rezolvarea problemei Bibliotecii Judeţene; găsirea unui amplasament în zona centrală a oraşului.
8. Modernizarea pieţelor agroalimentare şi infiinţarea unei pieţe en gros pentru fructe şi legume.
9. Construirea de locuinţe ANL pentru tineri.
10. Exploatarea resurselor de apă termală în vederea dezvoltării turistice a municipiului.
11. Amenajarea unor noi locuri de joacă pentru copii şi a unor noi spaţii verzi pe cele doua maluri ale Someşului.
12. Infiinţarea serviciului de ecarisaj şi a unui adăpost pentru câinii comunitari.
13. Construirea unui Centru de Sănătate pentru persoanele în vârstă.
14. Închiderea actualei gropi de gunoi şi transformarea zonei în spaţiu verde.
15. Sprijinirea învestitorilor mari care contribuie la creşterea numărului şi a calităţii locurilor de muncă.
16. Modernizarea şcolilor, a stadioanelor Olimpia şi Unio.
17. Amenajarea de piste pentru biciclete.

În primul rând trebuie să spun că sunt de acod cu toate aceste obiective... cu priorizărire de rigoare în funcţie de bugetul disponibil. Chiar dacă punctele 3. şi 7. sunt obiective legate de viaţa sătmărenilor, rezolvarea lor nu ţine de competenţa administraţiei locale municipale. Primarul viitor poate însă să ajute, să facă lobby şi să încerce să accelereze aceste proiecte.

Multe dintre obiectivele domnului Ardelean se regăsesc şi la domnul Ilyes (despre obiectivele actualul primar vorbesc mai târziu), Claudiu Ardelean are însă şi câteva obiective inedite, zic eu interesante. Punctul 5. cu pietruirea străzilor de pământ este în opinia mea poate cea mai bună şi cea mai benefică pentru oraş. Sensurile giratorii sunt şi ele idei bune care se pot realiza cu costuri relativ mici.

Important sunt, şi trebuiau făcute deja demult în cursul actualului mandat punctul 1., actualizarea PUG-ului, şi realizarea unui studiu de circulaţie. Aceste două documente ar sta la baza dezvoltării armonioase a municipiului.

Campania candidatului PD-L a început cu întârziere şi la început cu obiective genarale, mai mult campanie de imagine. Lucru care trebuia făcut încă înaintea campaniei. Ardelean Claudiu prinde însă elan pe zi ce trece. Se pare că nu era gândit din timp acţiunea cu autobuzele, dar a reacţionat foarte bine la banerele contracandidaţilor de pe mijloacele de transport.

Despre mash-urile care arată candidatul cu personalităţi marcante din PD-L în mod sigur se poate discuta, cred că la sfârşitul campaniei trebuiau schimbate cu altele în care apare deja singur.

72 de comentarii:

TreXeL spunea...

io cre ca-s blond la ora asta da n-am gasit pe sait linku prezent aici catre candidat. nu-i nimic.
deocamdata no comment, revin mai tarziu. totusi un singur lucru mi-a atras atentia, la galeria foto :))) e o chestie cum ca femeile pdl-iste au donat lenjerie nu stiu unde :)))) am crezut ca e vorba de lenjeria intima donata la vreun camin de (barbati) batrani
loooooool ma doare burta! daca era asa...sa mor io de nu-i votam, era cea mai cool treaba din politica pe care am auzit-o vreodata :))))))) nu mai pot

Rebel spunea...

pentru un candidat care a stiut ca va candida abia in ultimul moment, mi se pare inspirata strategia de a incerca sa-si atraga spre propria pesoana notorietatea si popularitatea unora mai consacrati. eu zic ca daca reuseste sa scoata rezultatul partidului, doctorul se poate simti amenintat. dar din cite inteleg 30 de zile s-ar putea sa fie cam putine pentru a atrage spre propria persoana procentele partidului, care fie vorba intre noi, nu sint rodul muncii lui puie@co ci strict al celor ce dau mina cu ardelean pe bannere (plus zeus...)

TreXeL spunea...

adevaru e ca ar mai trebui, vorba lu Adam, un sondaj facut acum si dat publicitatii, nu stiu de ce pdl nu face treaba asta. sau nu o face (publica) pt ca nu iese bine. din ce date avem pana acum, Ardelean nu se apropie de procentele partidului si Coica e in frunte. daca insa ar fi invers si ar fi sprijinit de procentele partidului s-ar schimba datele problemei. cei care vor intradevar schimbarea ar vota cu contracandidatul cel mai puternic al lui Ilyes, asa cum de altfel mi-am exprimat si io optiunea.
revenind la ce am scris in primul post tre sa rectific o chestie. am zis ca "i-as vota daca...". ca si partid la consilieri oricum probabil ca-i votez. dar daca in conditiile actuale (de procente stiute) ii dau un vot lui Ardelean, e ca si cum i l-as da lui Ilyes.
astept dezbateri pe tema asta.

Adam Boer spunea...

@trexel
cum ţi-am mai zis, musai trebuie făcut un sondaj de luni şi publicat în ultima zi de campanie. Să ştim cu cine să votăm ca să nu riscăm...

Adam Boer spunea...

1. cum vi s-a părut Claudiu Ardelean azi la FocusTV?

2. cum vi se pare imnul lui Claudiu Ardelean?

Anonim spunea...

Nu m-am uitat decat foarte putin dar din ce-am vazut mi s-a parut mult mai putin combativ decat il credeam.


La ce imn te referi?

TreXeL spunea...

1. nu l-am vazut, cu cine a fost (de mana)?

2. la asta ma abtin, preferintele mele muzicale sunt la vedere si auzire pe blog si as fi prea negativist sa comentez exact ce gandesc. insa, asa cum ti-am zis, genul ales s-ar putea sa fie unul inspirat.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Si de unde o sa sti tu ca sondajul care se va da nu o sa fie fals?????
stai linistit ca nu iese Ilyes din primul tur.

Rebel spunea...

eu stiu doua sondaje care se bat cap in cap... in unul ghiulea e cotat la 42% iar in altul la 48-50%... coica e ste in amindoua la 16%, ardelean e in unul la 14 iar in celalalt la 6... absenteismul va fi masiv: 40% prezenta... oricum nu pot fi concludente... din cite stiu eu, 10% din electorat se hotaraste sau isi schimba optiunea in cabina de vot...

Rebel spunea...

@trexel
in primul tur iles are interes ca lumea (romanii) sa stea acasa. chiar daca-l votezi pe stef, lui iles tot ii faci rau. crezi ca mie mi-a devenit stef drag brusc si deodata? eu nu dau in nici un contracandidat nu cumva sa se piarda vreun vot... dar ma ocup eu de stef si gasca dupa... pe de alta parte rationamentul tau e bun la CJ... acolo orice vot pentru silaghi e un vot dat cistigatorului... VM ar trebui sa marseze pe voturile de dreapta si sa arate ca un vot pt silaghi e un vot irosit...

TreXeL spunea...

rebel, pai daca iese 40% afara din casa.... nici nu mai are rost sa faci calcule. tocmai de-aia nu prea te poti culca pe-o ureche sa zici...las ca vine turu 2.
veniti maine in gradina romei? :)) sa facem o tzara de misto. nu se poate sa fie chiar un succes, nu? rebel, tu vii pe motoceva, mascat, sa ramai anonim. vezi sa nu cumva sa-l calci pe ilyes ca s-ar putea sa te puna lumea primar.:)

Rebel spunea...

era sa dau cu masina azi dimineata peste el, dar cum era pe "regulamentar" am zis ca nu merita 2 ani de pirnaie (chiar daca ar fi cu suspendare) un pirlit ca asta...
nu ma duc in gradina ca ciori gasesc si altundeva (listele pnl de exemplu) fara sa-l vad pe iles...

TreXeL spunea...

mie mi s-a intamplat de vo 3 ori sa fiu in situatia de a da peste el cu masina. nu stiu cum dracu...numa cu el mi se intampla.

Rebel spunea...

si l-ai refuzat? daca era pe "interzis" il calcam fara nici o remuscare...

Anonim spunea...

Imnul ales de catre domnul Ardelean apeleaza la iubitorii muzicii populare romane. Nu cred ca a ales bine, si daca vrea sa castige mai mult de 10%, ar fii bine ca imnul sa nu fie jucat.

Anonim spunea...

@Boer
Prestatziile televizate ale lui Ardelean sunt bune in general,atat la Focus cat si la Antena 3 ,a stiut sa-si faca campanie!Nu a intrat in polemica ,nu a atacat ci doar a punctat!La Focus mie,cel putzin mi-a placut datorita faptului ca l-a intrebat pe Kereskeny cum il cheama de fapt pe Oligofren, Iuliu sau Gyuliu.La care fireste a primit cel mai imbecil raspuns cu putintza! Il cheama Gyuliu da in acte e .....Iuliu....din cauza comunistilor care nu voiau sa-i scrie numele maghiar.Daca acest raspuns venea de la unu de-i zicea Gabriel Kereskeny.....si el nascut in comunism....nu era nici o chestie.....insa a venit de la un Gabor....culmea nascut in SM si in comunism!Misto......

Cu voia dvs ,domnu Boer,am sa comentez si o alta afirmatzie a lui Kereskeny asta......Cica e usor sa huiduiesti.....ca el a fost sportiv, si era plin de draci cand cineva il huiduia.....O gandire vecina cu impotentza(cognitiva sau de mansarda sa zicem),gandire de altfel brevetata de Oligofren cu ceva timp in urma.....tot pe subiect de impotentza,deh....

Si eu am fost sportiv.....iar performantzele mele cred ca au trecut de curtea scolii, unde era huiduit Gaborka......si eu am fost huidiut,am primit si eu cartonase peste ceafa de la antrenor,etc......insa nu m-am ofticat nicidata pe cei care ma huiduiau ....ci pe mine insumi,deoarece in mod cert adversaru era mai bun ca mine......iar eu insemna ca nu am dat tot ce pot....Cam asta e faza cu huiduitu'!

La chestiunea cu sondajele ,e manipulare......Coica nu a avut niciodata 20%....totul e o scorneala,acu poate are 16%.....desi si scoru asta e umflat.Gyulea statea pe la 40%...insa cred ca nu mai sta pe acolo.....De altfel de aceia si sta in umbra ,ca sa nu scada.Ardelean .....a pornit de jos,foarte de jos......insa a urcat binisor si constant.Partea proasta e ca a inceput EXTREM de tarziu!
Eu inca mai cred ca iese Gyulea din prima.....si ca oricum jocurile UDMR-PSD sunt facute,mai bantuie in calitate de rezerva la aceste jocuri si PNL.....
Daca ma duc la vot.......si cred ca o sa ma duc ,deoarece pe Valer Marian il votez sigur.....eu as pune stampila pe Ardelean.Parerea mea!

Trasnea

Cosma Alexandru jr. spunea...

Nu in multe am fost de acord/am gandit ca Trasnea, mai ales datorita stilului lui,dar e clar, Ardelean Claudiu E CEL MAI BUN!

HAZARD spunea...

no ethno

Parerea mea ca si persoana ce lucrez in publicitate e ca imnul ales de Ardelean este ok.Nu e vorba de melodie in sine ci de coincidenta dintre numele candidatului si versurile piesei si mesaul versurilor.Faptul ca e o melodie populara e ok si e o melodie digerabila si de cei ce nu se dau in vant dupa muzica populara.Mai sintetizat....intruneste elementele esentiale pt impactul dorit chiar si de cei ca tine ,care nu iubesc muzica populara.

TreXeL spunea...

na da ce face Adam, s-a blocat pe ăsta? sau restu nu mai conteaza?

Rebel spunea...

dom'le io fac iar scandal daca-l vad pe stef aici... :)) glumesc... hai sa incercam si cu un cumnat... :) bagati-l pe teava noastra domnule Boer...

Anonim spunea...

Ardelean are intr-adevar o campanie buna dar asta nu cred ca il face cea mai potrivita alegere. Are zero experienta in administratie si nu are oameni pe langa el care sa poata sa suplineasca aceasta lipsa.

Anonim spunea...

Darius
A fost jurist la consiliul judetean.
Coica e slab de tot.

Anonim spunea...

Foarte corect Darius.......Ardelean are o campanie buna.Lucru care nu se poate spune despre Coica......Acu cateva zile,Coica isi facea campanie ,in fuga "temporala" fireste(intre doua consultatzii si o saorma) ,pe niste strazi asfaltate proaspat si culmea asfaltate bine!Impartea CD-uri la niste tigani care.....nu aveau curent si nici apa (asa se plangeau aia,cel putin)!Super marfa!Crunta inspiratie!

La faza cu experientza in administratie l-ai "prins" pe Ardelean.......Coica e super in administratzie si unde mai pui ca are vreo 100 de ani de experientza in primarie.Io mor de curiozitate daca stie care sunt cele trei principii ale contenciosului administrativ (in cazul in care a auzit de aceasta denumire).

Dar sa revenim la campanie,cu zece zile inainte de alegeri sa zici "echipa de campanie asteptam sugestii" si sa te lamentezi ca nu ai reusit sa faci un cacat de blog.....e putin jenant daca nu dea dreptul penibil de superficial.
Putea si Coica sa faca ca si Ardelean(care "nu prea a avut oameni langa el", saracu') .....sa faca o sectiune electorala pe siteul partidului....deh!

Sincer nu stiu nici acum ,daca Coica chiar vrea sa candideze sau o face si el la oha pe candidatu.....doar sa-si creasca cota cabinetului( ca de vreun proiect nu am auzit pana acu ci doar bulshitu "si daca da , medic primar....doctorului primaria si prostiei maretzia").Eu ca si alegator ,vrea sa vad ca un candidat lupta putin pentru votu meu,vrea sa vad putin interes si daruire manifestate......nu balarii si promisiuni pe fuga aruncate la shto......Unu care sta si doarme ,unu care e vesnic ocupat si pus pe fuga, unu care nu e in stare sa-si faca un blog sau un site de campanie,demonstreaza nu numai lipsa de implicare si vointza(deci de putintza) ,dar si o lipsa de respect fatza de alegatori.Parerea mea!

Insa consecintza cea mai grava pe care o poate declansa lipsa de implicare si imensa superficialitate in care a fost abordata campania electorala de catre Coica&stafu' sau,pornitzi din pole-position ca si optiune de vot in lupta cu Gyulea,o voi comenta pe larg in zilele urmatoare pe forumul GNV.Ca o concluzie la tot ce a insemnat aceasta campanie.Adica o imensa dezamagire.

In consecintza io merg cu Ardelean,chiar cu riscul sa iasa Oligofrenu'.Votez cum vrea muschii mei si nu pun botu la vrajeli cu calcule si alte strategii.

Trasnea

Anonim spunea...

@Anonim
Cu alte cuvinte a fost un mic functionar la stat. Mie asta nu-mi spune nimic.
In ce sens e "slab de tot" Coica? Ca eu il vad destul de implinit. :)

Anonim spunea...

@Trasnea
Asta este, unii au campanii bune, altii au candidati buni. Unii voteaza campania, altii voteaza candidatul. O sa vedem care cati sunt abia dupa data de 1 iunie.

Daca Ardelean a reusit sa te convinga, voteaza cu el. E optiunea ta, pe care nu am ce sa fac decat sa o respect. Important este sa nu stai acasa in ziua votului.

TreXeL spunea...

io nu-s de acord cu trasnea intr-o chestiune. mie mi se rupe de campania lui ardelean sau a cui o fi. asta in cazul in care as vota pe cine cred eu ca e cel mai bun. adica cu 100.000 de euro vine o firma prestigioasa in domeniu si iti face o campanie de se caca pe el tot satmaru. asta insa nu inseamna nimic referitor la candidat. doar ca a avut bani multi in spate. cine are bani multi in spate? cine are interes. si as putea continua.
io zic sa nu ne lasam chiar asa impresionati de o campanie. ca a lui coica e slaba... sunt de acord. insa hai sa fim seriosi. daca-mi place o reclama la o masina (scrisesem Dacia da am sters si am lasat "masina":) )mi-o iau din acest singur considerent? ca mi-a placut reclama?

Adam Boer spunea...

@trexel&darius
Ardelean Claudiu are o campanie bună pentru că are în jurul lui o echipă bună care nu neapărat costă şi bani. Deşi nu m-am ocupat încă de Stef Adrian, dar se vede că PNL are o campanie mult mai profesională ca şi PD-L, dar nu neapărat şi mai bună. La PNL chiar se vede munca unui consultant (scump).

Dacă domnul Ardelean are o echipă de campanie, presupun că va avea şi după ce va câştiga primăria.

Anonim spunea...

@adam
Stiu destul de bine cat costa un baner pe bloc, de exemplu. Deci eu cred ca totusi e vorba si despre bani.
Nu vad ce legatura ar trebui sa fie intre echipa de campanie si echipa de specialisti de la Primarie.

TreXeL spunea...

Darius, pai ii da pe toti afara si isi pune d'ai lui...nu asa fac toti? noroc cu codu muncii ca unii mai scapa
Adam, daca ne luam dupa frumusetea si insipartia campaniei...de ce nu votam cu ilyes? el macar are si cea mai mare experienta in administratie... cu ce e mai prejos la campanie? are si clip... in fine, nu mi-as fi inchipuit ca astea sunt argumentele voastre.
m-am nimerit deunazi cu un baietas de liceu care zicea ceva de genu:
- Buei, io ma trezesc cu Pepsi, traiesc cu Pepsi, ma culc cu Pepsi mankatz-ash. Pai nu vezi ma cine face reclama la Pepsi? Toate starurile, sa moara mama. Are cele mai tari reclame bueeei! Pai io traiesc "Pepsi" fratioare, sa fiu nebun! (completat cu o gestica de raper adevarat)

Anonim spunea...

Spuneai foarte bine Adam, cand spuneai... "Dacă domnul Ardelean are o echipă de campanie, presupun că va avea şi după ce va câştiga primăria".
Ai dreptate, din pacate. Acea echipa este cea care l-a pus in fata, cheltuieste acum o gramada de bani, si tot aceeasi echipa va fi cu el la primarie. De data asta insa pentru a-i recupera cu valoare adaugata.

Anonim spunea...

Meseriashii,reclama e sufletu' comertzului......
Io nu ma refeream la reclama,ma refeream la campanie,e o diferentza....
Darius,un baner pe bloc costa 150 de eur....o consultatzie la Coica e undeva intre 40 si 60 de lei ,decat sa caute moshii si babele de hemoroizi si tensiune prin corturi ,mai bine dadea inca 12 consultatzii si agatza vreo doua banere.

Sunt de acord cu Boer,se vede omu' care a marcat banu in campanie,pardon pre-campanie.In spatele PNL e o casa de consultantza,oamenii sunt jalnici....au inceput campania in carciuma si tot acolo o sa o sfarseasca.
Insa campania cea mai scumpa si cea mai profesionista o are Oligofrenu ....sigur acest lucru nu rezida din mintea lui impotenta .....nu e o chestiune bine ticluita.Iar campania din usa in usa initziata de UDMR are un cuvant greu de spus.De aceea spuneam ca sunt vreo trei in spatele lu Gyuleaua care ii bat la cur pe multzi din celelalte echipe de campanie.

PSD,PD-L....etc,au campanii slabutze,pe plan local,clipuri ieftine si de multe ori debile,de o calitate media net inferioara celor lui Gyulea de exemplu....
De aceea eu am urmarit ACTIVITATEA,candidatilor,nu gargara din jurul lor,nu masina din care urlau megafoanele......De aici imensa dezamagire Coica si tot de aici revelatzia Ardelean.

Coica nu a zis nimic,nu a propus nimic,nu are nimic de oferit.Insa Ardelean,de care nu mai auzisem,a venit cu niste chestiuni,care mi-au trezit interesu.....Macar are o viziune.....ca o sa o indeplineasca,ca nu....ramane de vazut....



Dar baietzi,hai sa va mai zic ceva...omul care a muncit pe bune,care a alergat si a muncit pentru voturi a fost Valer Marian....omu' asta chiar merita votul.De aceea domnu Boer e bine sa dedicatzi o sectziune si lui Valer Marian......merita!

Trasnea

Anonim spunea...

@Laurentziu.....e foarte posibil sa fie cum spui tu!In fapt si la urma urmei PRIMARIE=BANI!

Insa nu crezi ca dupa cat a cheltuit ,din credite fireste Gyulea,banii sunt cam putini la Primarie?Nu vreau sa zic insa ca nu ar mai fi.....

Trasnea

Anonim spunea...

@ Darius

Prietene ramai surprinzator.....mai ceva ca o bere belgiana din sfecla rosie.
Spui tu ..."nu vad ce legatura ar trebui sa fie intre echipa de campanie si echipa de specialisti din Primarie'......hahahahhaha.....una foarte stransa moshule....foarte stransa.
Dar pentru un staf de campanie ,care face planul de campanie pe genunchi,pe o banca in parc,care lipeste afise expirate,care se bate in "legalitatea" unui blog si care canta rahaturi cu titlu de imn de campanie,probabil ca un PLAN de campanie suna foarte ciudat,OBIECTIVE suna de-a dreptul SF,iar cuvantul PROIECTE e aberant de-a dreptul.

Prietene un program de guvernare nu incepe in Consiliu local.......Un program incepe cu luni de zile inaitea campaniei electorale.O ECHIPA.....se copune din SPECIALISTI......Un program se IMPLEMENTEAZA si apoi se SUSTINE!

Se mai pot spune multe insa posibil ca te obosesc.

Lamentari,scuze,presupuneri,regrete,tardivitatzi......
se pot emite cu miile....insa Darius.....cine zicea "Fapte,nu vorbe!"?

Trasnea

TreXeL spunea...

aici subscriu intru totul, Valer Marian merita cu varf si indesat sa ajunga unde si-a propus. e singurul vot pe care il voi da din convingere. si daca cineva mai are indoieli o sa ii fie spulberate dupa.
stiti ce ma enerveaza pe de alta parte? sau cel putin ma mira. desi s-a discutat de miscarea bloguitoare, desi candidatii si sustinatorii lor au urmarit ce se intampla aici, nu s-a gasit nici unud dintre ei (candidati) care sa vina si sa dea buna ziua macar in zona asta. era, zic eu, o paine buna de mancat, au fost sute, poate mii de alegatori cu care puteau intra in semi live prin intermediul acestor bloguri. si totusi nici unul nu s-a sinchisit sa isi rupa 5 minute sa spuna ceva. ma asteptam la Ardelean. as fi facut-o in locul lui Ilyes. voi ce ziceti de chestia asta?

Anonim spunea...

@Trexel....."ai fi facut-o in locul lui Ilyes"?......hahahahhahahaha.....Io nu!......hahahhahahahahahahaha

TreXeL spunea...

io da, chiar daca punandu-ma in locul lui as fi avut multe de ascuns :)
mi se pare aiurea sa lasi pe cineva sa arunce cu noroi in tine intr-o campanie si sa nu-l bagi in seama in speranta ca nu o sa-l auda multi. daca ai sange in ceva organe te bagi pe el. un politician adevarat ne rupea capu...figurativ, normal, ca doar nu venea cu securea :)
capata respect daca venea sa-si apere cauza...cel putin din partea mea. dar posibil sa fiu io fraier si sa cred ca politica se poate face si la alt nivel.

Anonim spunea...

@Trasnea
Moshule, trezeste-te! Suntem in Romania. So fi intampland lucrurile de care spui matale in USA sau in Europa de vest da nu la noi.

Cunosc semnificatia cuvantului PLAN (am si eu dexu la zi) insa pentru a putea face un plan de campanie ar trebui sa cunosti candidatul cel putin cu cateva luni inainte de alegeri ceea ce la noi nu s-a intamplat. O sa fii surprins poate, dar am auzit si de "OBIECTIVE" si de "PROIECTE" iar daca o sa ai amabilitatea sa dai o tura pana pe blogul meu (il gasesti la Adam in blogroll) poti sa te convingi si singur.

Imi asum celelalte dragalasenii spuse de tine insa eu consider ca, avand in vedere "contextul", ne-am descurcat onorabil.

Era sa uit. O consultatie la cabinetul doctorului nu costa nimic, este GRATUITA idiferent daca esti sau nu inscris pe lista sa iar pretul unui banner de bloc este sensibil mai mare decat cel enuntat de tine. Ar fi indicat poate sa iti reimprospatezi ECHIPA de editorialisti ca din cate vad nu prea isi fac treaba.

Parerea mea.

Anonim spunea...

Si inca ceva. E posibil ca o personalitate atat de versata si experimentata intr-ale politicii cum pare a fi domnia voastra sa mai aiba revelatii electorale?

Anonim spunea...

@Darius
Prietene,sunt foarte treaz,nu ma imbat cu apa rece.....nici cu bere belgiana!
Ai dreptate suntetzi marfa,imi cer scuze v-ati descurcat mai mult decat onorabil.....Numai ca intotdeauna strugurii de sus sunt acrii.....

Un baner cu Ardelean si Blaga este 150 de euro ......100%.Restu poate sunt mai scumpe......poate sunt mai ieftine,poate sunt chiar gratis.Si zi asa la Dorel la cabinet e gratis, ca la buda de la gara?Sa intzeleg ca Dorel presteaza pe nasturi?.....Parerea ta!

Chestia cu echipa de editorialisti nu am intzeles-o.....sa ma iertzi!

Revelelatie.....relevatzie.....pe acolo....hahahahahahhaha!

Darius.....itzi doresc succesuri nenumarate in campanie...onorabile si relevante sau .....revelante,"la naiba" .....tot aia!hahahahhahahhaa

Trasnea

Anonim spunea...

@Trexel
"un politician adevarat ne rupea capu..."hahahahhahahahahha Crezi?hahahahahahahahah
Trasnea

Anonim spunea...

@Trasnea
Repet, ne-am descurcat onorabil in conditiile date. In alte conditii poate aveam si eu o alta parere.

La cabinet sunt gratis consultatiile, ca la alea facei tu referire in postarea anterioara.

Multumesc pentru minunatele urari. Sper sa le avem (succesele), altfel cu totii am dat de dracu inca 4 ani. Sau?

P.S. Nu pot totusi sa inteleg ceva. Pentru tine, care nicidecum nu poti sa spui ca ai putea fi in postura cetateanului turmentat al lui Caragiale, ce conteaza in campania asta? Omul sau campania?

Anonim spunea...

@Darius
La cabinet sunt gratis consultatziile?Mai sa fie!Si tu chiar crezi?

As putea sa-tzi dau niste cifre(sa vada tot poporu care e valoarea lui gratis in viziunea lui Dorel).....da ma gandesc ca o sa te simtzi naspa,cand ai sa le compari cu cat ai primit tu sa lipesti afise!

Chiar te rog sa te gandesti bine,daca consultatziile sunt gratis,gratis!Ca nu prea-mi place sa fiu luat de fraier!

Trasnea

Rebel spunea...

sint gratis platite de casa de asigurari de sanatate... deci tot de noi... nimic nu e gratis pe lumea asta, poate bataia... :)

Anonim spunea...

@Trasnea
Eu nu stiu ce intelegeti voi prin gratis dar eu unul inteleg urmatoarea sceneta. Ma duc la cabinet si spun ca ma doare gatu(de exemplu). Doctorul se uita la mine in gat, imi asculta plamanii, ma pune sa inspir, sa expir, sa tusesc, sa latru, etc. si la sfarsit imi spune ca sunt bolnav de turbare(de exemplu) imi scrie o reteta si ma trimite acasa fara ca sa imi ceara nici un ban. Sper ca am fost destul de clar de data asta.

N-am cum sa ma simt naspa pentru ca nu am primit nici un ban, nici pentru lipit afise, nici pentru scris programe in parc. Spre deosebire de unii eu inca mai stiu sa "prestez" si din alte considerente decat cele materiale.

Adam Boer spunea...

Dragi prieteni, de ce nu discutaţi despre domnul doctor Coica la topicul dânsului? :)

Totuşi cel mai important este că dezbateţi...

Anonim spunea...

@Rebel.....lasa-l frate ca a intzeles el din prima unde bat io!Numai ca ma i-a de fraier!Ghinionu' lui!

@Darius
Nu de turbare te-ai imbolnavit matale.....ci de naivitate cronica!Boala cica se contatcteaza .....gratis!

@Boer

Lasati-l domle si pe Dorel sa fie prezent la topicul unui adevarat candidat oficial!Macar atat sa aiba si el saracu', ca in lumea lui vad ca toate sunt si gratis si inoficiale!

Aaaah,era sa uit ,domnu Boer suntezi suparat pe Valer Marian?Sau suntetzi prea bun prieten cu Cehi?

Trasnea

Adam Boer spunea...

@trăsnea
Da, sunt oarecum supărat pe domnul Valer Marian pentru că în emisiunea de ieri de pe FocusTV a făcut afirmaţii pozitive despre domnul Ilyes.

În opinia mea tema emisiunii, canditatura domniei sale la funcţia de preşedinte al consuliului judeţean, nu se leagă nicicum cu primăria Sătmarului. Afirmaţia dănsului (intenţionat sau neintenţionat)a fost un mesaj de susţinere al domnului Ilyes, un transfer de imagine pozitivă.

În altă ordine de idei, acest blog am pornit cu intenţia de a aborda probleme şi idei legate de minicipiul Satu Mare. Nu cunosc suficient de bine problemele judeţului şi nici soluţiile oferite de candidaţi.

O sigură excepţie face dezvoltarea Zonei Turistice Montane "Luna-Şes", idee şi proiect cu care mă ocup de mai bine de 30 de ani.

Anonim spunea...

@Trasnea si Rebel
Cabinetele medicale primesc de la casa de asigurari o suma fixa pentru fiecare pacient pe care il au inscris. Chiar daca pacientul merge de 10 ori intr-o luna la cabinet suma ramane neschimbata.

Pe de alta parte am spus mai sus ca la cabinetul doctorului Coica consultatia este la fel de gratuita si pentru cei care nu sunt inscrisi pe lista sa de pacienti. Pentru acestia el nu primeste absolut nimic de la casa de asigurari. Daca nu ma credeti, trimite-ti pe cineva sa verifice si cu asta eu zic ca putem sa incheiem subiectul.

@Adam
Amu ce sa facem daca aici ne-o apucat? Dar tu de ce nu participi?

P.S.
@Trasnea
Ma pricep destul de bine la oameni si recunosc destul de usor un fraier. Nu am simtit nici un moment ca ai putea face parte din aceasta categorie si drept urmare nu aveam cum "sa te iau de..."

Anonim spunea...

@Boer
Hahahahahhahaha......hai ca v-am prins!Facusem si io un comentariu pe Forumul GNV,dar nu cred ca l-atzi citit,in privintza "transferului de imagine pozitiva"......hahahahhahaha.Oare nu e legata cu atza alba.......hahahahhahaha!
Bravo domnu Boer......v-a calit campania.....observatzi "transferurile" si asta e foarte bine!

Trasnea

Anonim spunea...

@Boer....nu intzeleg,ce sa iau de pe forum si la ce sa ma gandesc?
Trasnea

Anonim spunea...

@Boer
Scuze,domnu Boer....azi ma prind mai greu.....daca nu e gratis deh!
Am citit acum mp-ul......si da stiam mai de mult de aceasta chestiune .....stiu chiar mai multe,despre aceasta "asociatzie".Vorbeam odata cu Rebel despre niste dezamagiri.....se pare ca acu anumite lucruri se vad si cu ochiul liber.Duminica am fost la Livada si am vorbit cu un consilier UDMR......unii dupa alegeri o sa aiba niste surprize .....dea dreptul surprinzatoare!hahaahhahahaha

Trasnea

Anonim spunea...

@Rebel
Hahahahahhahahahaha.....marfa....gandire ca Trabantu....adica in doi timpi!hahahahahhahhaha

Trasnea

Anonim spunea...

@Boer
hahahahhaha....de biznis,am zis io vreodata ca nu......hahahahahhaha......e buna.... matale ai zis-o din prima.....motor cu reactzie ce mai.....hahahahhahahahah

Trasnea

Anonim spunea...

@Rebel
Lasa bai,ca si Trabantu e masina......hahahahahha.In alta ordine de idei,io mor de curiozitate de reclama de maine.....oare cu ce va fi?Io zic ca va reliefa ce maretze impliniri vor navalii peste satmareni,dar mai ales peste tineri....Ei....te bagi.....Itzi dai cu presupusu'?

Trasnea

Anonim spunea...

@ Rebel şi Boer
Dacă mai treceţi cuvintele prin filtrul gândirii înainte să postaţi poate că v-ar mai şi crede cineva.

@ Rebel
Spune cine te-a criticat şi de ce. Ai tupeu cu carul. După ce GNV îţi face publicitate gratis pe site ca să îţi poţi desfăşura campania anti-Ilyes, după ce mă rogi să vorbesc pentru o sponsorizare de 1.000 RON ca să îţi tipăreşti afişe în acelaşi scop, scrii că GNV are nu ştiu ce bussines-uri. Fă un duş rece, încearcă să gândeşti şi poate îţi revii. Cum era cu "cetăţeni gândiţi!"? Ca să îi îndemni la asta, trebuie să gândeşti tu prima dată! Ce mai face şi canicula din oameni!

Când dai cuiva un deget, îţi ia toată mâna. Ai putea fi un Iudă, dar tu nu ai avut ce vinde. Ai avut doar un moment de prostie! Rebel, am impresia că vorbeşti altă limbă ori gândeşti în alta. Măcar Boer are o scuză, poate nu stăpâneşte foarte bine româna şi de aceea nu înţelege tot. El poate fi iertat, tu nu!


@ Boer
Spuneai: "La fel se vede că GNV nu îl susţine pe dl Coica... "
De ce ar trebui un ziar să susţină un candidat sau altul? Dacă tot eşti curios, pot să-ţi spun că avem încheiate contracte de publicitate cu toate formaţiunile şi candidaţii pe care i-ai văzut în ziar.

Singurul candidat pe care îl suţine GNV, aşa cum este firesc, este Valer Marian. Am un regret acum pe final pentru că, probabil, ar fi trebuit să o facem şi mai mult! Dar sunt împăcată că l-am ajutat cât am putut... Mai cred că o să câştige indiferent de toate sforile trase de aşazişii prieteni.

Boer, hai să-ţi dau nişte lecţii de jurnalism în română, că eşti pe dinafară... probabil că presa maghiară lucrează altfel.

Şi tu ai publicitate pe site-ul GNV, de mult timp, deocamdată neplătită deoarece nu ţi-ai dus la îndeplinire obligaţia contractuală. Noi facem blat, dar în acelaşi timp facem publicitate gratis unor bloggeri care pretind că duc campanii anti-Ilyes. Nu vi se pare că nu gândiţi suficient?

Rebel spunea...

poate ca ar fi mai bine sa fie sters... cel putin mesajele mele... de ale altora nu pot sa ma pronunt... parerea mea...

Adam Boer spunea...

OK, încep să şterg mesajele lui rebel şi ale mele... cu cele ale lui trăsnea mai aştept să răspundă.

Anonim spunea...

@Boer
Opa...au inceput sa sune telefoanele....foarte interesant!hahahahhahahha
Devine precum chestia cu licuricii lu'Base...hahahahahhahaha daca unii precum Rebel (nu Tembel, s-au si executat).
Executatzi-va si dvs domnu Boer......neaparat!E un gest de maxima transparentza si libertate de exprimare!Iar dvs suntetzi un arbitru al elegantzei...asai?

In ceea ce ma priveste va spun exact ce am spus TUTUROR cand m-au amenintzat ca vor bana sau cenzura sau sterge sau alte rahaturi!

Daca consideratzi necesar stergetzi ,domnu Boer.....stergetzi!Suntetzi la dvs acasa,e blogu dvs .....sau nu?

Insa domnu Boer ....o rugaminte,doar.Daca vretzi sa stergetzi macar un singur cuvant scris de mine.....STERGETZI ABSOLUT TOT!DAR ABSOLUT TOT CE AM SCRIS!
Mie nu-mi inchide nimeni gura,eu am o opinie,pe care mi-o exprim si cu asta basta!Nu am sefi,nu am interese,nu ma plateste nimeni,nu am cersit nimic de la nimeni,nu fac parte din nici o gasca,nu sustzin interesu nimanui,nu vreau functzii,posturi sau alte avantaje!Am vrut sa fiu un anonim,la fel ca totzi cei din jurul meu,am vrut sa-mi exprim parerile si ideiile in mod liber si neingradit,am facut-o pentru binele celor multzi(cel putzin asa cred)fara nici o compensatzie ,de orice fel sau forma!
Daca asta e libertatea de exprimare atunci suntetzi exact ca si cacatu impotent care posteaza doar ce vrea muschii lui pe siteu premiat!
Oricine poate sa ma combata,sa ma injure,sa nu fie de acord cu mine,sa ma faca troaca de porci!Absolut nici o problema!Nici una!Cred ca am argumente in fatza oricui!Insa nu o sa permit nimanui sa ma ia de imbecil!NICIODATA!

Lasatzi doar vorba asta ca "marturie" a trecerii mele pe aici

"ALEGE-TZI STAPANII CU GRIJA!"

Trasnea

Adam Boer spunea...

@trăsnea
nu o să şterg totul de la dumneavoastră... aşa că va rămâne fiecare cuvânt scris de trăsnea pe acest blog.

Mesajele scrise de mine le-am şters din respect faţă de Crina.

Anonim spunea...

Vă mulţumesc pentru comment`s. Cred că am învăţat multe din ceea ce discutaţi voi aici. Vă aştept la vot pe 1 iunie!

Adam Boer spunea...

@Claudiu Ardelean
Bine aţi venit pe blogul meu! Sunteţi primul candidat la primăria municipiului Satu Mare care s-a logat pe blogul meu.

Anonim spunea...

Trasnea

Da, Trăsnea, i-am sunat ca să le spun ce cred, nu să-i ameninţ. Să le spun ce cred aşa cum am făcut-o şi altădată. I-am sunat să le spun ce cred şi ce voi scrie pe blog. E o mică diferenţă.

Pe tine nu te-am ameninţat cu bannarea, aşa că dacă te refereai la mesajul de pe forum, induci în eroare...

Nu i-am spus lui Boer să şteargă mesajele, el s-a oferit fără să spun ceva. E treaba lui. Eu mi-am spus punctul de vedere. Nu am şters de la mine de pe blog, nu cer nici altora să o facă. Pe forum am şters azi două conturi pentru că se întrece orice limită. Nu poţi scoate pe gură toate invenţiile care îţi trec prin cap.

Boer
Da, Boer, am fost revoltată pentru că v-am considerat prieteni, dar m-aţi atacat, fără dovezi, cu cuvinte spuse la întâmplare, cu deducţii fără nicio logică. Eu, în calitate de director al GNV v-am susţinut, v-am promovat chiar dacă nu am fost de acord cu voi întotdeauna. Iniţial, am vrut să vă şterg de peste tot, inclusiv din blogroll. Nu o să o fac. Faţă de voi care mă atacaţi pe la spate, eu ştiu să fiu o doamnă ...

GNV nu are nicio vină pentru că nu s-au atacat candidaţii. Dacă o făceau, publicam. Toţi sunt vax, iar voi vă revărsaţi supărările şi frustrările pe cei care v-au ajutat. Mulţumesc!

Adam Boer spunea...

@crina
un moment... eu nu te-am atacat în spate, nici măcar în faţă. Am emis doar o teorie în legătură cu politica unui ziar local. Am emis noi pe diferire forumuri şi bloguri multe teorii deja... mă rog. Repet, am şters comentariile din respect faţă de tine şi pentru că o prietenie e mai sus de orice. Mai bine comentez încă patru ani, decât să te superi pe mine ;)

Anonim spunea...

Bine v-am găsit, domnule Boer şi toţi cei care postează pe blogul dumneavoastră. Am lăsat şi eu un mesaj ca să stiţi că sunt atent la cât de multe păreri şi semnale apar pe web-ul sătmărean. Chiar dacă nu am timp să stau să urmăresc fiecare amănunt, din cauza campaniei, încerc să fiu atent şi să iau aminte la aceste amănunte. Mă ajută mult să îmi formez o imagine despre problemele actuale din oraş.

Anonim spunea...

Fratilor, dati-o dracului de campanie electorala! Incepusem(sau cel putin mie sa mi se parea) sa devenim un grup "de interese" civice. Ar fi pacat sa ne certam de la niste prostii care pana la urma nici macar nu ne privesc in mod direct.

Anonim spunea...

@Darius

Poate nu te privesc pe tine prietene....pe unii dintre noi care mai avem principii si morala,sa sti ca ne privesc!Ba chiar ne si jignesc,uneori!
Poate ca unii dintre noi nu vor sa abdice de la ceea ce au inceput si cu truda au construit.
Poate unii dintre noi se incapatzaneaza sa CREADA,ca va fi mai bine!
Poate unii dintre noi sunt atat de perfectzionisti incat sintagma "ne-am descurcat onorabil",este doar o treapata a mediocritatzii!

Poate ca prostiile nu ne privesc in mod direct,putem sa o dam dracului si de campanie electorala.Insa ,prietene pana la urma vorbim de OAMENI,FAPTE,CARACTERE,DESTINE.....iar eu aceste lucruri nu o sa le dau dracului niciodata!NICIODATA!

Trasnea

Anonim spunea...

"Poate unii dintre noi sunt atat de perfectzionisti incat sintagma "ne-am descurcat onorabil",este doar o treapata a mediocritatzii!"

Multumesc.

Eu doar vroiam sa spun ca nu are rost sa va certati din cauza unor partide sau candidati.

Anonim spunea...

Dna director gnv o sa ne baneze pe toti , nu stiam ca-i ditamai directoarea , dealtfel nu mi-am permis niciodata sa scriu pe blogul dumisale , Adam trebuie sa-ti cauti alt cuib ca astia te scoate , nu le-ai platit cashul , cum vrei sa-ti faca reclama . Probabil erai f.bun daca-i injurai pa Ilyes si Csehi .
Ma surprinde placut Darius pe care-l stiam implicat politic , abia astept sa se termine dracovenia asta cu alegerile , sa inceapa Euro 2008 , sa plec in concediu undeva in strainatate si sa uit de toti neghiobii care ma agreseaza si agaseaza zilele astea .
Portos

Adam Boer spunea...

@portos
bine ai venit la mine şi mă bucur să te văd. Eu sper să treacă supărarea Crinei după alegeri - suntem acuma cu toţii un pic stresaţi şi foarte obosiţi.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Eu is de parere ca Claudiu Ardelean e CEL MAI BUN.
VOTATI-L!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Eu sunt de parere ca NU.

Anonim spunea...

e un succes pentru PDL ca are 4 consilieri,pana acu nu au avut niciunul,sa-i vedem la treaba,poate vor avea si viceprimar.

Cosma Alex.