vineri, 18 aprilie 2008

Cu cine votează sătmărenii de diferite etnii



Având în vedere că 2% din populaţia municipiului este de etnie germană şi că 96% dintre noi (germani) votează cu orice numai cu FDG nu, colegii mei au vândut UDMR-ului maxim 40 de voturi şi au primit în schimb un loc eligibil pe lista de consilieri.
FDG-ul nu o să aibă consilier local propriu (eventual UDMR-ul un consielier care este şi membru FDG), UDMR-ul nu va câştiga voturi în plus, iar eu nu pot să candidez la primărie... Oare care a fost raţionamentul înţelegerii?

18 comentarii:

TreXeL spunea...

ce inseamna locu ala eligibil? daca omu respectiv era meserias il vota lumea, nu stiu de ce era nevoie sa se bage cu udmr-u. astia vand si cumpara electorat ca inainte de uninominal.

Anonim spunea...

sub 2% e un procentaj care va scoate oricum din lupta pt primarie, indiferent de hotararea FDG. Inteleg ca va supara faptul ca s-au incalcat niste principii, dar totusi 2% inseamna zero sanse.

smarian@ryerson.ca

Adam Boer spunea...

@smarian
am obţinut 1,8% cu 4 apariţii la FocusTV, câte un articol în Cronica şi în Glasul plus acest blog pe care citesc cam 50-70 de oameni zilnic.

Sunt convins că dacă făcem campanie adevărată, scotem până în 1 iunie mai mult, în orice caz destul pentru 2-3 consilieri.

Rebel spunea...

eu mai am niste rezerve privind sondajul... o sa ma acuze Crina de parti pris-uri dar nu pot sa cred ca bud are mai putin decit coica... mi se pare ceva ciudat... iar pnl cu un scor atit de mare... nu ma bag, nu stiu cine si cum a facut sondajul dar mi-e teama ca realitatea e putin diferita... parerea mea...

Rebel spunea...

clar era mai bine sa candidati pe lista separata... daca ati fi avut o lista in spate, merita sa candidati... ati fi facut macar 2 consilieri... ca si independent era sinucidere politica sigura...

TreXeL spunea...

bud a pierdut teren si din cauza "prieteniei" cu tariceanu.
coica o sa mai urce probabil atata timp cat satmarenii vor pune botu la reclama care si-o face cu cabinetu. citeam in GNV un articol in care se lauda cum a pus el la dispozitia nu stiu carui bolnav o ambulanta proprie, gratuit, si in 15 randuri cat avea articolu se repeta treaba asta de vo 4 ori, numa sa intre in inconstientul plebei ce mult bine face el. mi se pare de prost gust sa te lauzi cu asa ceva intr-un mod atat de evident. da poate ca altii stau mai prost cu papilele.

Anonim spunea...

sa speram ca nu voteaza cu cei care ascund adevarul doar pentru ca este sprijinit de 4 partide.Claudio.nu mai am acces pe forumul gnv desi am respectat regulile ,doar ca nu sunt de accord cu candidatura lui Valer Marian.Stiti dumneavoastra metoda CIOCUL MIC.In cazul meu nu functioneaza.Vor mai fi si alte alegeri ,sunt sigur ca erati unul dintre cei mai cinstiti candidati.Cu respect.

Anonim spunea...

nu o sa mai scriu pe blog la dumneavoastra deoarece nu vreau sa va pun intr-o situatie jenanta sa trebuiasca sa alegeti intre adevar si minciuna si sa stergeti comentariile mele,pentru ca daca nu :probabil nu o sa mai aveti reclama la blog la gnv. Stiti dumneavoastra daca nu sunteti cu ei sunteti impotriva lor.Neutru dansii nu accepta.Sa speram ca adevarul va iesi la suprafata.Claudio.

Anonim spunea...

Mi se pare socant faptul ca din electoratul de etnie romana 5% ar vota cu UDMR. Astia nu prea cred ca sunt romani ci doar se declara a fi.

Anonim spunea...

E aceeasi situatie si la Carei.UDMR-ul resuscita un fost primar, care nu a facut mai nimic, FDG-ul nu e prea decis... sunt curios de celelalte partide...

Rebel spunea...

@Darius
de familii mixte ai auzit? :) ungurii care voteaza partide romanesti ti se par normali?

Adam Boer spunea...

@darius, urbanreality, rebel
nu e corect dacă vorbiţi de partide româneşti. Partidele sunt (sau cel puţin ar trebui să fie) partide politice deschise tuturor cetăţenilor. UDMR este însă o asociaţie a etnicilor maghiari cu dreptul confereit de lege de a porni la alegeri ca şi un partid. Ideea ca minorităţile să fie reprezentate pe plan politic de asociaţiile lor este un gest foarte generos din partea majorităţii dar poate să degenereze. Noroc că a apărut PCM, de data asta ca şi partid politic, şi prima dată o să aibă drepuri democratice şi cetăţenii de etnie maghiară care până acuma nu au putut să voteze pe un partid (românesc).

Sătmăreanca spunea...

@ Rebel
Radu Bud are 7% în celelalte sondaje, eu ştiu vreo 3 pe lângă cel al lui Boer. Şi atât îi este mult având în vedere că în cei patru ani la Prefectură s-a ascuns în spatele uşilor capitonate. Nu te acuz de partipriuri, ci consider că pluteşti pe undeva pe sus. Coboară cu picioarele pe pământ :)

Adam Boer spunea...

@rebel
domnul prefect are în limita marjei de eroare acelaşi scor ca şi domnul Coica şi nu trebuie să te miră acest lucru. Domnul Bud, fiind prefect, nu putea să facă campanie electorală. Domnul Coica a avut în sondajul meu din noiembrie 2007 numai 6% şi prefectul peste 20%. Dacă domnul doctor creşte din cauza campaniei, de undeva trebuie să provină acele procente.

Scorul ridicat pentru PNL este iarăşi explicabil. PNL, şi în general ideile liberale, au priză la mulţi sătmăreni. Simpatiile politice nu poate omul să-şi schimbe prea repede - aşa că liberalii vor vota în continuare PNL şi sper ca problemele de ordin personal la nivelul conducerii să se rezolve cât mai repede. Şi eu abia aştept ;)

Adam Boer spunea...

@sătmăreanc
te asigur că procentele domnului Bud din sondajul meu sunt cât se poate de corecte.

Anonim spunea...

@Boer

In ziare atzi avut mai multe aparitzii,nu doar doua!

Totusi cred ca lumea va stie de cand cu locurile de joaca si catzaratu prin copaci......nu din ziarele unde va laudatzi ca suntetzi bogat si datzi salarii ca in vest!

Eu unul nu pun botu' la vrajeala asta de sondaj,realizat pe 101% din electorat.....daca nu e vreo manipulare,din partea dvs,acum ca tot atzi devenit "candidatu manciurian",consider ca atzi aruncat pe geam 4000 de euroi......daca din banii astia, mai faceatzi un loc de joaca sau plantazi vreo 100 de arbusti cu trunchiu gros si foarte gros mai primeatzi inca 2% voturi.


FDG-ul satmaream ,oricum e o grupare de toata jena.....totzi sunt aservitzi interesului UDMR,atunci cand se fac ca uita in fapt de ....propriul interes.

Trasnea

Rebel spunea...

va rog sa stergeti linkul catre blogul meu... aveti explicatia pe forum... multumesc.

Adam Boer spunea...

@trăsnea
sondajul am comandat în vederea luării unei decizii finale despre o eventuală candidatură. O campanie inutilă mă costa cu siguranţă mult mai mult. În consecinţă, nu aveam nici un interes să manipulez.

În legătură cu conducerea actuală a FDG Satu Mare am tras şi eu concluziile mele - voi încerca să impun o schimbare.

Da, mai era şi un articol în IZ - de alte apariţii nu ştiu. Nici mie nu mi-au plăcut 100% acele articole. Mai tatonez terenul :)