marți, 27 mai 2008

Dorel Coica: propuneri pentru perioada 2008-2012

Am aflat între timp că http://www.dorelcoica.uapps.eu (închis momentan) nu este blog oficial de campanie şi că domnul Coica Dorel nu are site sau blog oficial. Darius F., un membru al echipei de campanie, a pus însă spontan la dispoziţia candidatului blogul său personal pe care a postat azi programul politic al domului Coica: http://www.gbs-cidp.ro/Images/Oferta%20DC.pdf

Surprinzător pentru mine, este vorba despre un program bine structurat pe domenii cu surse de finanţare şi termene de realizare. Între obiectivele înşirate regăsesc multe dintre obiectivele mele, dar şi câteva idei inedite, de exemplu:
- scoaterii caii ferate în afara oraşului
- identificarea în cel mai scurt timp a unui spaţiu pentru spitalul de psihiatrie (în curtea Spitalului de contagioşi)

Am identificat însă şi lacune în programul politic, de exemplu lipseşte cu desăvârşire orice idee legată de înbunătăţirea serviciului de salubrizare.

În consecinţă, pe ultima 100 m, domnul Coica a publicat un program politic bine structurat cu idei noi dar şi cu lacune despre care trebuia discutat şi care trebuia perfecţionat în timpul campaniei. În câteva zile rămase până în 1 iunie, nu cred că aceste obiective vor mai ajunge la majoritatea alegătorilor.

55 de comentarii:

Anonim spunea...

"www.dorelcoica.uapps.eu" nu este un blog oficial de campanie al doctorului Coica. Este blogul unor sustinatori mai mult sau mai putin "infocati" care au crezut ca ii fac un bine candidatului prin lansarea lui.(Desi eu cred ca i-au facut mai mult rau).

Totusi in afara de faptul ca ai spus unde ai vazut bannere si afise nu ai emis nici o parere despre calitatea campaniei. As fi curios.

Adam Boer spunea...

@darius
OK, atunci s-a lămurit şi treaba cu sietul www.dorelcoica.uapps.eu, deci este un blog inoficial de campania.

Legat de calitate: cum am mai zis, eu simt lipsa unui program politic articulat, sau pur şi simplu lipsa unor soluţii concrete pentru problemele oraşului.

Şi încă ceva, în opinia mea nu e bine că domnul Coica evită în continuare confruntările la FocusTV şi la radiouri. La început mai mergea, chiar am zis că e bine să nu intre în dezbateri până când nu îşi expune programul propriu...

Rebel spunea...

pai asta cu vreau un manager pentru oras nu suna bine pentru doctor... din cite stiu eu, in spitale, managerul daca e medic nu are voie sa profeseze... o fi valabila si la functia de primar incompatibilitatea?

Adam Boer spunea...

@rebel
noul titlul nu are o legătură directă cu persoana domnului doctor. Dânsul apare acuma pentru că e postarea cea mai actuală. Mâine o să apară acolo Claudiu Ardelean, s.a.m.d.

Domnul Coica poate să fie un manager bun dacă este şi medic, până la urmă şi-a construit şi conduce un cabinet cu vreo 50 de angajaţi.

Cum o să-şi exercite însă profesia dacă va ajunge primar? Cel mai posibil este că o să facă o pauză pe timpul mandatului.

TreXeL spunea...

Adam, vezi musai pe Ardelean sa-l pui de mana cu cineva...singur o sa-i fie frica si il gasesti ranjit a doua zi
:D

Adam Boer spunea...

@trexel
pe acest blog toţi candidaţii vor fi trataţi la fel. Dar văd că tu te-ai decis deja ;)

TreXeL spunea...

nu-i poti trata pe toti la fel, fiecare sufera de altceva
unii de calvitie, altii de frica de singuratate, nu cred ca exista tratament universal :)
decizia mea merge pe un rationament simplu. atata timp cat consider ca unul din candidati are cele mai mari sanse sa produca schimbarea, ii voi acorda votul meu in virtutea acestei realitati. va fi un vot in plus, adica 2 sanse in plus pt a produce schimbarea. ne tot plangem ca dpdv etnic ungurii sunt compacti spre deosebire de romani care isi impart voturile in mai multe directii. pai hai sa gandim putin de data asta.

Cosma Alexandru jr. spunea...

daca vorbeste ca vrea sa faca un zoo inseamna ca nu prea stie realitatea,
si asta e mare problema,chiar nu are orasul asta forta sa dea oameni politici adevarati?

Anonim spunea...

@Cosma Alexandru jr
Despre ce zoo e vorba? Eu nu am auzit nimic.
Pe de alta parte, daca cineva si-ar dori sa faca un zoo asta nu inseamna automat ca e rupt de realitate si ca in Satu Mare nu avem oameni politici adevarati.


Parerea mea.

Rebel spunea...

ce zoo? punem gard in jurul primariei si taiem bilete... atractie mai mare nu ai nevoie...

Cosma Alexandru jr. spunea...

Darius
Vezi ca Rebel a fost pe faza si a facut si o asociere reusita intre politicieni si zoo.Din pacate are dreptate.Noi suntem in situatia penibila in care avem politicieni mai slabi decat comunistii.Cel putin asa arata realitatea si indicatorii.Comunistii au impus comunismul,sau ma rog,comunismul Ceausist,dar se pare ca majoritatea celor de acu impun sistemul mafiot.Macar de ar si pune tara pe roate,pe langa ca fura,dar ei doar fura si mint...Bine a zis,sau din pacate bine a zis fiul dictatorului ca astia n-o sa poata nici zugravi ce a construit tatal lui.Asta e realitatea din nefericire,nu e greu sa te uiti la oras...
Cat despre zoo,am avea nevoie de asa ceva,dar cred si de un planetariu,si de un observator,si de un patinoar acoperit,si de un stadion modern,etc.dar trebe si sa ai surse financiare.Noi nu dispunem de bani nici pentru strictul necesar.In tara se inchid gradinile zoologice din lipsa de fonduri,vizitatori si dotari.Un zoo nou facut la normele UE e foarte scump,plus ca este zoo in Oradea si Baia Mare.Daca Coica zice ca face Zoo e pe dinafara.
Astia-s oamenii pe care-i scoate orasul...

Anonim spunea...

Mai intreb o data ca vad ca nu am fost inteles. Cand si unde a zis Coica de Zoo?

Cosma Alexandru jr. spunea...

Darius
Inteleg ca esti un simpatizant.Tot e mai bine decat sa-l simpatizezi pe Ilyes.
A zis la focus tv in urma cu 2-3 saptamani,cred era dupa lansarea candidatilor PSD la Casa de Cultura a Sindicatelor.
Cred ca esti de acord ca un Zoo nu e o prioritate deloc.

Adam Boer spunea...

Cum vi se pare imnul domnului Coica?

Rebel spunea...

ieri l-am auzit pe strada, si mi-a ramas in cap toata ziua... destul de enervant... imi place partea unde se aud vocile de copiii... versurile sint usor penibile... parerea mea...

Anonim spunea...

UAPPS!

Căutând „dorelcoica“ pe Google, am dat peste acest blog, după care, constatând că aveţi oarece nelămuriri în ceea ce priveşte calitatea blogului www.dorelcoica.uapps.eu (c-o fi oficial, c-o fi „inoficial“?), nu am putut să nu ne întrebăm:
– de ce nu aţi citit cu oarece atenţie post-ul inaugural al controversatului blog, potrivit căruia „UAPPS este un blog aparţinător unui grup susţinător al lui Dorel COICA... stb.“; sau
– de ce nu aţi a/g/dresat întrebarea direct celor oarecum răspunzători de incertitudinea căreia i-aţi căzut (surprinzător de uşor) pradă, mai cu seamă că eraţi în posesia preţioasei noastre e-adrese?

Apoi – fiindcă tot am trecut cu vederea (peste) celelalte chestiuni pe care le-aţi mai scris –, recunoaştem că, în administraţia şi administrarea municipiului, sunt destul de multe treburi care ar trebui vârtos reconsiderate, dar... Dar a le lua chiar de la Adam ni s-ar părea cam contra... productiv.
Üdv!

Adam Boer spunea...

@uapps
nu găsesc pe blog adresa de email de care vorbeşti, şi descrierea blogului ar trebui să apară sus în header şi nu într-un articol.

Comentariul tău poate să devină contraproductiv dacă te gândeşti că sunt un potential alegator. Rişti ca domnul doctor să piardă susţinători sau chiar să devin ofensiv în direcţia lui.

Dar pentru că mesajul nu vine oficial din partea domnul doctor Coica..., eu rămân cu simpatia mea pentru el.

Eu susţin pe fiecare candidat care are un potenţial de a câştiga primăria de la actualul primar. O campanie cam neobişnuită... recunosc.

Nu am eu pretenţia să luaţi programul politic şi obiectivele domnului Coica de la mine şi dacă vă uitaţi atent în jurul vostru o să le aflaţi şi singuri.

Anonim spunea...

Hm... „sus în header“?
ZUTTY!

Rebel spunea...

iar te tzii de shotii domnule Trasnea?

Anonim spunea...

@ rebel
Păi...?
Se remarcă o oarece tăcere în bloc & blog.
Între timp am lămurit că la header îi mai spune şi fejléc. Ar mai fi util de aflat cu care dintre jumătăţi se ridică (sau nu!) vreo problemă.

Anonim spunea...

Ádám! Hol vagy?
„Voyons“ merre csavarodsz?
Ki?... Be?... Kibe?

Adam Boer spunea...

@uapps
vad ca nici cum nu vrei sa intelegi ca eu sunt cu toti care pot lua voturi de la actualul primar. Vreau sa fie un tur 2.

In turul 2 o sa fiu cu cel care intra langa domnul Ilyes.adam

Anonim spunea...

Domnule dragă, ce să mai zicem...?
Două tururi au şi nădragii. Important-e să ne iasă dragii!
Am încercat să facem un schimb de petarde, dar, se pare, nu prea aveţi ce arde [sütni való – wie sagt man].
Partea bună e că, pe blogul de faţă, nu ne mai prindeţi.
Hochachtungsvoll!
uapps!

Anonim spunea...

satmareni avem nevoie de un om ca doctorul coica care nu ramane indiferent la problemele oamenilor stie sa ajute sa respecte si mai ales sa asculte necazurile noastre a oamenilor de rand merita votat sant sigura ca nu ne va dezamaji mult succes doctore cu multa stima pentru un om de cuvant alina.i.monica

Anonim spunea...

toata stima pentru dr.coica va dorim mult succes va sustinem fam ionescu

Anonim spunea...

da, si doctorul coica mai merita votat si fiindca oamenii trimisi de el stiu sa ia tensiunea populatiei! grozava treaba, nu? tine clar loc de program electoral, nu?

Anonim spunea...

eu cu cine vorbeam care o zis ca voteaza cu Coica,o zis ca voteaza pentru ca-l stie,nimeni nu o zis ca pentru ca va face treaba in oras.
Si Coica stie asta asa ca-si atrage voturi cum poate...

Anonim spunea...

@Hnu
Vad ca ai un fix cu programul asta electoral. Coica prin acele corturi unde se ia glicemia si tensiunea face ceva pentru oamenii aceia care trec pe la ele fara a avea garantia ca va primi ceva in schimb. Nu vad de ce te deranjeaza acest lucru.

Anonim spunea...

@anonim
Pai de unde sa stie alegatorul daca va face treaba sau nu?

Anonim spunea...

@darius: pomana electorala ma deranjeaza intotdeauna. mai ales cind nu e dublata de un program concret. ce va face cind va deveni primar? o sa transforme primaria in spital de campanie? o sa astupe gropile cu vata si tifon? celor nemultumiti le va prescrie distonocalm?
sa fim seriosi! coica e un om de paie al psd-ului si atit. se profita de notorietatea lui ("medicul de familie cu cei mai multi pacienti, blabla...") pentru a stringe voturi.
ceea ce ar fi foarte ok, cita vreme ar exista macar un program minimal. care nu exista.

Anonim spunea...

@Hnu
Coica, omul de paie al PSD-ului?? Ha, ha, ha! Esti foarte foarte departe de realitatea din PSD Satu Mare.
Inca o data spun, daca nu a fost publicat pe net asta nu inseamna ca programul nu exista. O sa il iau azi si o sa il postez la mine pe blog ca sa incheiem discutia pe tema asta.

Anonim spunea...

Darius
Sa banuiasca ca va face treaba,cum banuieste lumea cu Ardelean.

Anonim spunea...

@anonim
lol

@Adam
Am publicat obiectivele pentru perioada 2008-2012 la mine pe blog. Daca doresti poti prelua link-ul de acolo

Anonim spunea...

Uraaaaaaaaa......Dorel s-a miscat mai cu talent.....are program!Uraaaaaaa...ovatii prelungite.

Geeeeeeeee,foarte naspa,deci pana la urma uapps,ala nu era blogu oficial.....Nasol....Ma gandesc oare Dorel e candidatu' oficial?

Bai,mare noroc cu Darius asta si spontaneitatea lui! Iute rau baiatu asta!

Recte(morala).....Il votatzi pe Dorel sau nu....treaba voastra......Insa daca betzi bere belgiana devenitzi spontani! Foarte spontani!

Asta cu calea ferata e beton......armat!Io zic ca daca tot o scoate in afara orasului sa o scoata si in afara legii!hahahahahahahaha

Si aia cu mutarea dilimacilor in curte la contagiosi e marfa a'ntaia!O sa-i puna in cort si pe cort o sa scrie CIRC!hahahahahhaha

Deci ,domnu Boer zice ca programu asta a lu Dorel are si lacune.....Sigur? Nu sunt cumva.....lagune?Poate sunt legume!
Trasnea

Anonim spunea...

Domnu Boer.....asa pe "ultima 100 de metri" ca sa va citez....Vreo doua vorbe si despre Valer Marian?

Trasnea

Anonim spunea...

@HNU
Jubilezi coane....asa-i?Daca ramane Gyulea pe felie si matale mai ai patru ani linistitzi in care sa-ti renovezi "conacu"!
Ce sa facem....asta e!Daca ala cu 20% din intentia de vot are si program are si campanie .....

Insa coane....ce te faci daca Gyulea iese acu.....si dupa pica (in plasa legii).Io mor de curiozitate ce soarta va avea Oligofrenu (si oamenii devotatzi,din aparatu administrativ ,ce misto suna),daca UDMR ,nu mai pupa guvernare?
Intrebari ,intrebatoare!

Trasnea

Anonim spunea...

@Trasnea
Am vre-o sansa sa mai scap vreodata de stampila asta cu berea belgiana?

Cosma Alexandru jr. spunea...

Darius
Daca poate cineva din echipa lui Coica sa ne spuna ce vor sa zica cu scoatere cale ferata inafara orasului.Unde sa o scoata?la Paulesti?
Am vazut ca si Ilyes vrea asa ceva,
sa fie Coica in criza de idei si sa o fi preluat doar asa?In primul rand ca ei pot sugera CFR Infrastructura,si doar daca vor muschii alora poate sa inceapa sa se discute.Anul acesta incepe modernizarea serioasa a garii,ce vrem acuma sa avem eurogara si sa nu avem tren?...
Si asa nu sunt bani pentru modernizarea caii ferate Stu Mare-Baia Mare care e printre cele mai poaste din tara,acu vrem si sa pierdem proiecte ce au finantare?

Anonim spunea...

@Darius

Sigur ca da!Bea Cava D'oro!

Trasnea

Anonim spunea...

Marfa baietzi,cica si Oligofrenu vrea sa scoata calea ferata din Satmar!

Gata,m-am nervat,candidez la Primarie.....si ca sa-mi faca si mie Boer topic de campanie afisez ....pe ultimii 50 de metrii.....primul punct din program!

1.Satmareni,alegetzi-ma pe mine!Daca ma alegetzi eu voi rezolva definitiv problema gropilor!Voi baga sina de cale ferata in tot orasu'!Deoarece,nu-i asa,sina cu gropi nu exista!Voi trage sine pana in fatza blocurilor,pana in fatza alimentarii,pana in fatza la dispensar,pana in fatza carciumii!Sina cat vezi cu ochii!
Am si slogane de campanie!
"Cu o sina schimbam tot..! Un alt acar pentru Satmar!Sina, nu vorbe!Tu decizi ,potzi avea o sina mai buna!Sapte sine pentru totzi!Sina din toata inima!Sina va spune adevarul!Cu sina ,credintza si dragoste!Sina pentru Satu Mare,apar interesele tale!.....Si cu voia dvs "Pierzi toate sinele pe care nu le faci!

Votatzi Trasnea! Primarul care-tzi baga sina !

Rebel spunea...

si cum Trasnea se adresează ututuror cu apelativul "BĂ", nici şina n-ar trebui sa faca exceptie... :)

Anonim spunea...

@Trasnea
Pe mine m-ai convins, tot ce iti lipseste e o echipa de specialisti. Nu?


P.S. Cu cine trebuie sa il beau ca sa se puna?

Anonim spunea...

@Darius
Foarte corect! am nevoie de specialisti....il voi convinge pe Dorel sa fie acar sef si pe Oligofren sef de gara!

Pss.Cu cine sa-l bei ca sa se puna? Aici e treaba nasoala...."Na-i cu cine bai,na-i cu cine!"hahahahhahahhaha

@Rebel

Bai,gresit.....eu voi face doar sina dreapta.....deoarece e cunoscut faptul ca la curBA sinele.....trosnesc!hahahahhahaha

Trasnea

Anonim spunea...

@Cosma Alexandru jr.
Orasul Satu Mare este taiat in 4 parti, doua facute de Somes si doua de calea ferata. Dupa cum bine se stie, Somesul nu poate fi mutat. :)

Exista insa un proiect national de modernizare a cailor ferate in cadrul caruia s-ar putea cuprinde, daca municipalitatea va face demersurile necesare, si scoaterea caii ferate in afara orasului si realizarea unei gari moderne in partea de Nord sau de Sud.

Terenul peste care trece calea ferata actuala apartine CFR-ului si prin valorificarea lui s-ar putea acoperi mare parte din cheltuielile legate de realizarea noii linii asa ca CFR nu ar avea de ce sa aiba ceva impotriva acestui proiect.

Orasul, pe de alta parte, ar avea de castigat cel putin de doua ori din acest demers: o data ca s-ar reda circuitului urbanistic o zona foarte valoroasa din acest punct de vedere si a doua oara ca s-ar scapa de tonele de gunoaie care "se lafaie" acum de o parte si de alta a actualei cai ferate.

Anonim spunea...

......si pe de alta parte s-ar aglomera si mai tare traficul auto,in special cel greu de marfuri(dar si cel de pasageri),pentru a distribuii sau depozita ceea ce nu mai intra in oras pe linia ferata!Ba mai mult toata investitzia in pasaju de cale ferata recent construit ar devenii nula .....!

Foarte tare asta cu terenurile......se doreste construirea unui mol in locul garii?Ca un stadion sau o sala de sport banuiesc ca nu e rentabil!

Trasnea

Anonim spunea...

@Trasnea
De data asta esti putin tendentios. Daca pornim de la ideea ca orice proiect are un scop "marsav" in spate, atunci nu ajungem nicaieri.

Anonim spunea...

@Darius ....si io care credeam ca sunt de-a dreptul...... tenebros...hahahahhahahha

Si ca vorbeam de tenebre.....Drumul catre iad,monseur,cica e presarat doar cu bune intentzii......

Trasnea

TreXeL spunea...

ma io zic totusi ca n-ar fi o idee rea sa mutam dreacu Somesu. rezolvam asa treaba cu podurile, traficu nu va mai fi o problema, se creaza o groaza de locuri de munca pt locuitorii satmarului, se rezolva si problema cu penitenciaru ca se muta direct pe traseu si toti muncesc la canal, podurile existente le facem puncte turistice unice in lume, singurele poduri care nu isi au rostu si nu traverseaza nimic. si dupa ce ne umplem de bani din turism tragem o copertina intre ele si hop avem si sala polivalenta, pastram 2-3 balti pt bazine olimpice etc.
pfuiii de ce n-am candidat ma frate, uite solutia la toate problemele. in concluzie Somesu ie de vina!

Adam Boer spunea...

@trexel
şi dacă mai ţii cont de faptul că Someşul a fost deviat în albia sa actuală, cam din zona strandului până la podul de seviciu în aval...

Încerc să fac rost de o hartă pe care se vede poziţia albiei de acum 150 de ani şi vom comenta :) Măcar o să avem temă şi după alegeri.

Anonim spunea...

Domnu Boer,Domnu Boer.....domle minune se intampla!Minune minunata!
Siteul ala dorelcoica uapps....etc...a reinviat domle.Si ce trafic imens are......Oficial,neoficial....nu conteaza.....sa mearga banda!
Cu sutele posteaza satmarenii si spun ce tare e Dorel asta!Io cred ca pana duminica Dorel o sa aiba mai multe posturi de incurajare decat voturi....hahahahahahhahaha

Trasnea

Cosma Alexandru jr. spunea...

Darius
Cum crezi tu ca poate un primar si un candidat sa promita asa ceva cand nici nu a vorbit cu CFR.Eventual sa zica facem lobby la CFR.Eu vreau sa-ti zic ca asa poti vorbi de multe lucruri.Cum o sa mute CFR sinele inafara orasului cand nu au bani sa schimbe locul sau sa modernizeze prima gara a tarii/Gara de Nord?Si in Timisoara si Oradea si Arad este sina ce trece central prin oras,nu am auzit sa vrea sa o scoata.Eu nu vad cu ce ingreuneaza sina orasul.Are traversari de drum si are si subtraversari si supratraversari.Iar de zgomot nu se plange lumea.Si daca s-ar plange s-ar putea reduce viteza.
Terenul in mare parte e unul strampt,deci nu e nu stiu ce,iar sa faci inafara orasului te costa de te rupe.Vrem sa ajungem din urma la puncte slabe Zalaul care are asa o gara?
Faptul ca e o zona de murdarie,calea ferata,nu cred ca trebuiesc nu stiu ce bani si know-how sa se rezolve...

Anonim spunea...

@Cosma Alexandru jr.
Tocmai, ca s-a vorbit cu CFR. Nu uita ca avem 2 viceprimari. Banii exista, in mare am si explicat in postarea anterioara.

"Si in Timisoara si Oradea si Arad este sina ce trece central prin oras,nu am auzit sa vrea sa o scoata"
Daca tu nu ai auzit asta nu inseamna ca nu se vrea. Dupa cum am spus este vorba de un proiect national de modernizare in care sunt incluse mai multe orase, inclusiv Satu Mare.

"Eu nu vad cu ce ingreuneaza sina orasul"
Noi, in schimb, vedem.

"Iar de zgomot nu se plange lumea."
Te pomenesti ca ii fi facut tu vre-un sondaj printre locuitorii din zona.

"Terenul in mare parte e unul strampt,deci nu e nu stiu ce,iar sa faci inafara orasului te costa de te rupe"
Banuiesc ca o sa fii de acord cu mine ca, totusi, terenul din interiorul orasului e mai scump decat cel din exterior.

Cosma Alexandru jr. spunea...

Darius
Eu nu cred ca exista bani.Dar daca tu zici...
O sa ma interesez de este proiect,dubios ca pana acu in campanie primarul nu a scos un cuvintel despre el.
Chiar nu vad ce e asa problema cu sinele astea,in schimb vad multe altele mult mai dificile de care Coica nu zice nimic.
Nu am facut niciun sondaj dar intru pe siteuri si bloguri,is abonat la un ziar local dar inca nu am auzit de cetateni sa se planga de zgomotul traficului feroviar.
Nu poti sa ai o gara undeva inafara orasului,nu cred ca si de ar vinde CFR aliniamentul vechii linii si ar muta depourile si gara si restul iafara orasului,ar iesi in castig.
In urma cu ceva zile am vorbit cu directorul tehnic al regionalei Cluj,modernizarea garii de la noi incepe anul acesta.Crezi tu ca CFR incepea lucrarile daca vroiau sa schimbe aliniamentul caii ferate?...

Anonim spunea...

Darius
Nu stiu pe blog la tine nu merge ceva,sau ce o fi ca numa nu pot deschide lista cu programul.
Cosma Alex.

Anonim spunea...

@Alex
Scuze pentru intarzierea cu care raspund dar ieri a fost o zi de foc pentru echipa de campanie. Eu am incercat acum si are sa mearga. Nu cumva ai un Adobe Reader mai vechi?