vineri, 18 aprilie 2008

Majoritatea sătmărenilor doresc schimbare

Acest răspuns l-am aflat dintr-un sondaj reprezentativ comandat de mine şi realizat de firma Infomass Iaşi, în perioda 22-30 martie a.c.

În proporţie de 72,00% populaţia municipiului consideră că Satu Mare are nevoie de schimbare. În cadrul studiului am dorit să aflăm ce anume ar dori să schimbe sătmărenii, opinia lor despre activitatea mandatului actual şi despre unele idei noi care ar putea fi realizate în viitor.

Sătmărenii nu sunt mulţumiţi de reabilitarea străzilor şi trotuarelor

În proporţie de 45,80%, cetăţenii municipiului sunt de părere că problema cea mai mare cu care se confruntă în momentul de faţă Satu Mare, este starea proastă a drumurilor locale. În noiembrie 2007 au avut doar 31,80% această părere. Întrebând în mod direct, chiar 82,20% dintre cei chestionaţi nu sunt mulţumiţi de reabilitarea străzilor şi trotuarelor.

Abordând reabilitarea Pasajului Corneliu Coposu, 68,10% dintre sătmăreni nu sunt mulţumiţi de această lucrare. Majoritatea cetăţenilor (peste 50%) nu sunt mulţumiţi de toaletarea copacilor şi de reabilitarea şcolilor, grădiniţelor şi a terenurilor de joacă. Cetăţenii apreciază însă eforturile depuse în vederea intreţinerii parcurilor, 51,60% fiind mulţumiţi de acest aspect.

12 comentarii:

  1. Ce esti asa curios Rebel ?! Ti-e tare frica sa nu castige Iles ? :))) La cata ura ai in tine fata de el si de unguri nu ma mir ca stai ca pe cuie ?
    Da linisteste-te asta-i numai un sondaj ! si ca toate sondajele poate fi rasturnat de realitate ! ))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. din pacate ai inteles gresit: doar cu iles am ce am nu cu ungurii... am criticat un singur ungur si deja generalizezi... :( sau te gindeai la accident? pai afla ca judecatoarea care a decis incarcerarea se numeste erdei si este, ghici, maghiara... te mai miri ca nici nu a ascultat recursul inaintat si l-a inchis 29 de zile? pai ea isi educa copiii intre violatori si criminali? nu cred...
    mi-e teama ca realitatea nu va putea rasturna sondajul domnului Boer... de ce? pentru ca alianta antimaghiara va mobiliza electoratul udmr ca niciodata... nu il urasc pe iles pentru ca e ungur, ci pentru ca a furat in loc sa faca ceva pentru orasul asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da cu Anderco cum stai ?
    Da ma refeream si la accident !
    Da tie ti se pare corect sa scape fara nici o zi de inchisoare numai pt.ca nu se cade sa stea intre violatori si hoti ? Toata lumea trebuie sa respecte legea da mai ales sa se fereasca sa o incalce , daca o incalca sa fie constient de ceea ce-l asteapta ! Eu sunt de parere ca bine a facut ca l-a inchis ! Si mai mult imi pare rau ca Romania in elanul ei tampit de a demonstra cat de democrata este a sters pedeapsa cu moartea.In unele tari hotilor li se taie cate un deget , poate chiar si mana.Avem nevoie de legi drastice , ce trebuiesc aplicate ca sa avem si rezultate pe masura !

    RăspundețiȘtergere
  4. @adriana
    omorul nu este o pedeapsă ci o crimă, iar moartea voia Dumnezeului.

    Sunt însă de o părere cu tine în cea ce priveşte aplicarea legilor. Avem noi deja destule legi şi reguli în ţara asta frumoasă numai că nu le aplică riguros nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu unu sigur doresc o schimbare, cel putin din cand in cand. S-o mai schimbe si altcineva pe fiica-mea de scutec.
    Oare primaru, intr-un gest de empatie civica dezlantuita, n-ar putea sa ma ajute la schimbare? Mai ales cand e vorba de caca ... auliuuuuu

    RăspundețiȘtergere
  6. @trexel
    ei, acuma ai citit deja ziarele de mâine sau ai intuit ?

    Domnul Ilyes şi-a lansat noul lui slogan electoral “Oraşul pentru copii”...

    RăspundețiȘtergere
  7. cum explica insa ghiulea faptul ca timp de 4 ani nu a accesat nici un leu de la guvern pentru reabilitarea scolilor din municipiu? ce a facut a facut pe banii satmarenilor... ce e mai grav e ca face parte dintr-un partid aflat la guvernare, deci ii era relativ simplu sa aduca bani in judet. nici cei de la inspectoratul scolar nu-si pot explica fenomenul... :(
    copiii au nevoie si de joaca, dar parca educatia si conditiile in care se face e mai importanta, ca sa poata lua salarii mai mari de la exploatatorii nemti... :)

    RăspundețiȘtergere
  8. mda, n-ar fi prima oara cand primaria raspunde sesizarilor mele da la faza asta n-am scris nimic pe sait asa ca ..pura coincidenta.
    sunt f multe lucruri de facut pentru copii in SM. daca nu eram tatic nu mi-as fi dat seama. iar de primar, putem spune multe insa prost nu-i. pacat ca nu va fi decat marketing.

    RăspundețiȘtergere
  9. SALUTARE TUTUROR!

    Stau si ma gindesc oare domnul Iles avind in vedere ce slogan de campanie si-a lansat o sa"riste" ceva bani ca sa amenajeze vreo 10 locuri de joaca in oras intre blocuri pe unde a darimat garaje si au ramas fel de fel de betoane si gropi unde pina sa darime garajele nu reprezentau un pericol dar acum chiar ca sunt periculoase acele locuri.....sunt tare curios

    RăspundețiȘtergere
  10. Apropos ati vazut simbata 19.04.2008 la OTV ce masca de Maica Tereza si-a tras Iles?....poate vrea sa lanseze in oras vreun carnaval a la Rio...oricum a fost jalnic dar l-am recunoscut...totusi:)

    RăspundețiȘtergere