vineri, 11 aprilie 2008

Ambasadorul Germaniei: Vreţi investitori? Faceţi drumuri!

Bihoreanul
de Adrian Criş, 9 aprilie 2008

Într-o conferinţă de presă desfăşurată, miercuri, la Prefectura Bihor,(...) ambasadorul Roland Lohkamp a spus că “investitorii germani iau decizii de investiţii în funcţie de avantajele pe care le oferă o zonă anume: nivelul taxelor şi impozitelor, existenţa forţei de muncă calificate, eficienţa birocraţiei din administraţia publică şi infrastructură”. (...)

Practic, într-un limbaj specific diplomaţilor, ambasadorul german a transmis un mesaj clar: dacă autorităţile locale vor să aducă investitori germani, întâi trebuie să construiască şi să repare drumurile.

Articolul complet: http://www.bihoreanul.ro/bihor/ambasadorul-germaniei-vreti-investitori-faceti-drumuri-2534692

17 comentarii:

  1. ambasadorul germaniei, dar unde erau nemtii? in toate pozele il vad incadrat de iles, care e un cameleon etnic perfect: e si ungur, si roman si german... banuiesc ca e si evreu sau tzigan la nevoie...
    in ceea ce priveste drumurile: care-i elementul de noutate? stim si noi asta... ce nu stie ambasadorul este ca noi nu vrem investitori decit daca sint de acord sa cotizeze unde trebuie... aici ar putea dinsul sa ajute cu niste intermedieri... :) ca nemtii ar fi putut ajuta daca nu se supuneau de buna voie udmr, asta stim... ce spuneti domnule Boer de varianta PCM? am auzit ca domnul Pecs cocheteaza cu ideea de a candida la presedentia CJ, dar nu au candidat de primar... nu vi s-a propus? cind ne dati si noua sondajul facut de dumneavoastra?

    RăspundețiȘtergere
  2. D-nule Boer !

    Hai mai lasati-ma , nesimtitii astia de nemti s-ar duce si la naiba chiar de n-ar avea deloc drumuri numa sa poata face la cel mai bun pret din rahat AUR ! Scuzati-mi limbajul da v-am mai spus ! Mie nu trebuie sa -mi prezinte nimeni natia germana ! De 9 ani imi mananc sanatatea cu ei si nu-i suport ! Atunci mai bine cu ungurii nostri ca ei macar trag cot la cot cu noi si la bine si la rau ! N-am eu nevoie in tara mea de nemti care sa-mi comande ce si cum si sa ma plateasca ca pe ultimul african care nu stie altceva sa faca decat sa bata pe tobele lui ! V-am mai spus nu va faceti campanie electorala cu ei ! Nu fac nici 2 lei gauriti !Daca vin aici vin cu un scop si acela nu este sa ne faca noua bine ... ci sa se imbogateasca ei si sa ne calce pe noi in picioare ! Cand nu le convine pleaca ! Hai sa avem un pic de demnitate si sa le spunem : Fratilor de vreti sa veniti veniti da ce oferiti ? Tot atata veti primi ! De ce trebuie sa acceptam noi romanii sa fim platiti ca ultimii tobosari !? Acum suntem si noi stat UE , deci si salariile ar trebui sa fie la fel, da daca nu dai salarii conf. UE atunci scuza-ma sa n-ai nici pretentii la conditii UE. Atunci sa-si creeze ei conditii UE si sa nu mai tot dea indicatii pretioase ca ne-a dat Ceausescu timp de 40 de ani de ne-a ajuns pe-o viata !

    RăspundețiȘtergere
  3. @adriana
    îmi pare rău că ai aşa o părere proastă despre toată naţia germană.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adriana
    Se vede ca te-ai ars cu ei,si precis iti faceai multe sperante.
    Dar oare de nu erau ei si nu aveai loc de munca iti era mai bine?
    Crezi ca la Dacia francezii o venit sa faca acte de caritate?dar uite ca acu is nevoiti sa dea salarii mai mari cu mult...
    Cu cat mai multi si mai puternici investitori cu atat mai bine.Se vor bate intre ei pe forta de munca.Si desi nu vor sa plateasca mai mult, nu vor avea ce face vor plati din ce in ce mai bine.
    Investitorii asa fac peste tot unde merg.Dar aduc si bunastare.De ce crezi ca in Moscova salarul mediu e de cam 1200 dolari si in restul Rusiei e de 200 dolari?
    Pentru ca Moscova a atras investitori multi si puternici.
    Cat despre drum,cred ca e vorba de o autostrada,nu doar cu Baia Mare si Ungaria ci cred ca ar trebui si una in concesionare unei firme private puternice,bani de la buget nu vor fi,care sa coboare spre sudul judetului si de acolo sa se desparta una spre Oradea si una spre Zalau,sa avem autostrada spre toate directiile.

    RăspundețiȘtergere
  5. Junior !

    Asta este parerea ta , iarasi , si cred ca am mai combatut-o candva pe forumul GNV. D-nul Boer macar in parte ma intelege pt. ca stie de ce vorbesc si despre ce vorbesc ! Atata timp cat nu ai lucrat niciodata pt . vreun investitor strain s-au sa fiu mai explicita pt. acesta pt care lucrez eu , nu poti sa stii ce merge acolo si cu atat mai mult nu poti sa-ti dai asa cu parerea ! Scuza-ma dar atata vreme cat cei de la Dacia primesc ceea ce-si doresc , prin greva , noi aici nici macar dreptul la un sindicat nu avem ! Asa ca hai mai scuteste-ma ...si ca sa-ti raspund iti spun sincer DA ar fi fost mai bine ca NEMTI de genul celor pt. care lucrez eu sa-si fi ramas pe fundul lor acasa !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Adriana
    Ai dreptate, sunt niste escroci, care vin aici sa se deie rotunzi si sa se imbogateasca pe spinarea noastra, dar in realitate la ei in tara nu se mai lucreaza, traiesc din amintiri. Toate muncile au fost preluate sau de imigranti sau au fost exportate (offshore-uite) in tari mai putin dezvoltate, unde mai si lucreaza cineva.

    RăspundețiȘtergere
  7. @adriana, charlie
    problemele înşirate de voi în legătură cu majoritatea investitorilor străini sosiţi până acuma la Satu Mare nu trebuie să căutăm în naţionalitatea lor. La fel s-ar comporta orice investiror de orice naţionalitate care a venit (sau mai vine) la noi din cauza salariilor mici. În această categorie se încadrează toate firmele de producţie la care ponderea manoperei este ridicată. Cu cât tehnologia de producţie este mai simplă şi cu cât valoarea adăugată mai mică, cu atât este mai mică marja de profit şi respectiv salariile mai mici.

    Degeaba ar dori un D... să plătească salarii mai mari, din cauza costurilor salariale ridicate nu ar avea preţuri competitive pe piaţa mondială.

    Dacă dorim să avem salarii mai mari, trebuie să atragem investitori care au o activitate cu valoare adăugată mai mare. Aceşti investitori au însă nevoie, printre altele, de specialişti pe care nu le produce momentan sistemul de învăţământ din România.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adriana
    Mai da ce nervi ai pe patronii tai...
    relaxeaza-te un pic ca eu nu tin cu excrocii ci cu poporul.
    Si daca acei nemti ramaneau acasa si tu nu aveai nici ce manca iti era mai bine?am lucrat si eu si la stat si la privat,pe salar de cam 120 de euro,stiu cum e nu te si enerva pe mine.
    Dar faptul ca la Dacia merg lucrurile din ce in ce mai bine nu trebuie sa ne bucure?
    Vor venii sa speram si in oras la noi asa investitori si poate ori o sa-ti mareasca tie salarul sa nu pleci ori vei pleca la o firma mai puternica.

    RăspundețiȘtergere
  9. Junior !

    Fii atent ! Decat sa mai vina nemtoi din astia pt. care lucrez eu aici cu titlu de "Investitori " na stii ce ? at. mai bine mor de foame ! Ba ,sa-si sada pe fund acasa ! Si sa-si bata joc de "Fratii" lor nu de noi , mama lor de nesimtiti ! Nu le este deajuns ca lucram pt. el pt. nimic da mai si vin cu pretentii. Hai lasa-ma cu deastea ca de n-ar veni am muri noi de foame ! Interesul in primul rand e al lor , sa vina ! Ca de nu le-ar conveni n-ar veni ! Problema este ca NOI si zic NOI, NOI , nu stim sa ne vindem ca lumea ! Este vina numai si numai a noastra , ca ne culcam pe spate la auzul faptului "Investitor" si daca-i german mai facem si doua tumbe ! Fir-ar sa fie !Poti sa-ti dai seama ca sunt aici de 10 ani si n-au invatat inca romaneste sau ungureste da ma obiga pe mine sa invat scarba aia de limba a lor ??????!!!!!! Putin bun simt si respect ! N-AU !!!VAX de capul lor ala "Destept "Eu stiu romaneste , ungureste , franceza si si un pic de rusa ! Ei ce stiu ? Nemteste si atat ! Si acuma sa nu-mi vii tu cu figuri de genu ca ei sunt sefii ca nu stiu ce-ti zic ! Si d-nului Boer la fel !

    RăspundețiȘtergere
  10. Adriana
    Daca mai bine mori de foame de ce mai stai la ei? :)
    Civilizatia germana e poate cea mai puternica din lume,in Germania de vest se traieste mai bine ca in USA.Germania e motorul economiei europene.Avem ce invata de la ei.Cu ce is ei de vina ca in Romania piata muncii dicteaza asa salarii?De ce nu platesc romanii mai bine sa fie si ei nevoiti sa plateasca mai bine?
    Cred ca in cam 5 ani o sa-mi dai dreptate.
    Sper chiar mai repede...:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Junior !

    De-aia stau acolo pt. ca la varstra pe care o am cu greu mi-as gasi loc in alta parte ca sa nu spun poate si din comoditate ! Dar asta nu ma impiedica sa am parere despre patroni si sa mi-o exprim , cu atat mai mult cu cat toti si zic TOTI cei ce lucreaza acolo au cam aceiasi parere despre nemti ! Cum ai putut citi si mai sus la acest subiect si Charlie gandeste cam tot asa ! Si apropo cine naiba le da lor dreptul ca sa se comporte acolo in Germania lor cu musafirii romani pe care ei ii invita acolo ca si cu ultimii tigani ? numai deaia ca in Italia un tigan roman a omorat un cetatean roman ? at. de ce -i mai inviti la tine ? Romanii sunt cazati acolo in baraci , ei cand vin aici sunt cazati la holtel Dana ! At. ce sa mai zic e corect dupa parerea ta ? S-au auzi comentarii de genul : Jui au venit romanii si astia mananca mult , rad tot ! Hai mai lasa-ma daca asta inseamna pt. tine "cea mai mare civilizatie din Europa "

    D-nule Boer !

    Intrebati-l va rog intre 4 ochi pe d-nul Lerm de ce a plecat de la firma asta atat de nemteasca si de buna ?! Sau chiar Leitner junior ?! Stiu ei mai bine ca oricine ce merge acolo !

    RăspundețiȘtergere
  12. @adriana
    cred că nu e bine să fii comodă dacă este vorba de viaţa ta. D... este în primul rând o firmă multinatională care trebuie să facă faţă pe piaţa globalizată şi care va merge mai departe dacă va creşte nivelul salariilor.

    Să-ţi încerci norocul mergând după domnul Leitner la firma Z... sau după domnul Lerm la firma A..N..., sau altundeva unde munca ta este plătită mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dupa cum am mai spus ... d-nule Boer , i-mi place ceea ce fac acum la firma , oriunde m-as duce chiar daca la d-nul Lerm sau la Leitner sigur nu mi-ar putea oferi nici mai multi bani si poate nici un loc asemanator.Firma D.... este multinational , daca stam sa ne gandim ca are fabrici in mai multe colturi ale lumii , DAR , patronii sunt NEMTI ! Si fie vorba intre noi , la d-nul Lerm m-as duce cu placere sa lucrez pt. dansul am toata stima si respectul, insa nu pot sa spun acelasi lucru si despre Leitner Istvan....

    RăspundețiȘtergere
  14. daca tot e vorba de investitori.. ca sa vina mai trebuie schimbata si administratia locala. uitati situatia de la P...pol, de la Foieni, au plecat de la Carei... ca au fost "fugariti". Phx... nu stiu daca are autorizatie de mediu si polueaza orasul... Iar daca ti-ai facut norma si te opresti 10 secunde sa iei o gura de aer, neamtul zice scurt - Du Zuhause... nu avem nevoie de asa investitori. Au fost si altii, care au incercat sa vina in judet, dar au fost "fugariti" la fel. De ce preaslaviti multinationalele? Habitex din Baia Mare isi face bagajele si pleaca, Ara la fel se pregateste... Investitori noi nu vin, costurile sunt deja foarte mari.
    Iar legat de costul de productie... sunt cateva lucruri pentru care manopera este de pana la 4 EUR/buc, materia prima de aproximativ 45-50 de EUR/buc (cu transport cu tot) si se vinde ca painea calda cu 500 EUR bucata... Si voi veniti cu marja de profit si rentabilitate...Stiti care e culmea? aceste produse sunt realizate in mare parte de de oameni "nespecialisti" (muncitor necalificati) si Rromi. Daca vrem investitori, sa le asiguram conditii si sa ii ajutam, nu sa le punem bete in roate, asa cum se intampla, si trebuie convinsi sa-si pretuiasca forta de munca.

    RăspundețiȘtergere
  15. @urbanreality
    nu am înţeles bine, P...pol este în opinia ta un exemplu bun sau prost de investitor german?

    RăspundețiȘtergere
  16. E un exemplu bun, dar daca nu a vrut sa cotizeze a trebuit sa plece de la Carei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Adriana
    Nu are nicio legatura situatia economica din tara cu cum is tratati romanii afara.
    Noi suntem de vina ca nu avem o imagine buna.Am un coleg american care mi-a zis ce criminalitate e la ei,dar ei stiu sa-si faca imagine,iar noi nu...
    La fel si ungurii,desi Ungaria e pe primul loc in lume la sinucideri si pe primul loc in Europa la pornografie,totusi au o imagine buna in lume,Budapesta e foarte vizitat.Plus ca ei au si servicii secrete implicate.Le tot baga in cap la ungurii de la ei si de la noi ca ei ce de treaba is si ca romanii ce tigani is...Daca-s asa de treaba de ce judetele din secuime is printre cele mai sarace din Romania?De ce Tokes merge in vest si zice ca ungurii in Romania is prigoniti?cand sunt atatia care nu stiu trei cuvinte in Romania.
    Noi suntem de vina ca le permitem asa ceva,in Slovacia o primit bataie ca o vorbit ungureste pe strada...,acolo precis nu-si fac de cap ca la noi...
    Deci Adriana,asa gandeste-te ca noi suntem cei mai mari dusmani ai nostri.

    RăspundețiȘtergere