miercuri, 12 martie 2008

Practica ne omoară - chioscuri

Răsfoind portalul primăriei municipiului Satu Mare (Articolul original), am dat de sesizarea unui concetăţean cu privire la chioscurile amplasate în intersecţia B-ul Traian / Str. Corvinilor. Concetăţeanul nostru reclamă aspectul dar şi legalitatea acestor chioscuri amplasate pe domeniul public.


Din răspunsul dat de domnul Maier Florin, şeful biroului de Corp Control Comercial şi Autorizări din cadrul primăriei, aflăm de existenţa Hotărârii Consiliului Local nr. 1007/2005, care ar trebui să reglementeaze situaţia chioscurilor de pe domeniul public . Zic că ar trebui, pentru că după ce am studiat HCL-ul menţionat, am dat seama că această hotărâre nu a fost pusă în practică.

HCL-ul cu pricină spune printre altele: "Art.11 De la data adoptării prezentei hotărâri nu vor aproba amplasarea de chioşcuri pe domeniu public cu excepţia chioşcurilor de difuzare a presei. Chioşcurile amplasate la data adoptării prezentei hotărâri, cu excepţia celor de difuzare a presei, vor funcţiona conform situaţiei actuale până la data de 31.12.2007..."

În această condiţie, autorizarea chioscurilor "Betty-Ice" în anul 2007 a fost făcută în mod abuziv, fără a ţine cont de HCL 1007/2005, care interzice acest lucru! La fel de abuziv a fost autorizată rulota din faţa "Casei Breslei Cizmarilor" care vinde cozonaci secuieşti.

În altă ordine de idei, chioscurile deja existente trebuiau să dispară de pe domeniul public până la data de 31.12.2007, lucru ce nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Intr-adevar chioscurile alea unt oribile.