luni, 5 mai 2008

Ilyes: "Unde este opinia publică?"

Domnul primar Ilyes îşi pune pe siteul primăriei următoarea întrebare retorică: "În octombrie s-au amenajat insulele pod Golescu şi deja s-a furat din material dendrologic plantat. Oare nimeni nu vede?"

Stimate domnule primar, eu cred că majoritatea dinte noi vede tot ce se fură în acest oraş... Dacă vă uitaţi bine pe situl primăriei, vedeţi că există şi o opinie publică. O parte a opiniei publice s-a mutat între timp pe acest blog pentru că oricum nu primeşte răspunsuri de la dumneavoastră, iar mai nou nici măcar întrebările mele nu le publicaţi.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Penibilă oripilarea, chiar o sesizasem şi eu, dar dacă ai postat tu, o las baltă :) La Ilyes contează opinia publică care vrea el, nu opinia care opinează ceva. Mă întreb unde or fi comunitarii? O parte spărgeau azi seminţe în parc ca să aibă ce lucra Florisalul ...

Anonim spunea...

Schimbă-mi linkul din blogroll pe noua adresa wordpress. Please :))

Anonim spunea...

http://www.satu-mare.ro/sadpsp/undeesteopiniapublica.html
Ce chestie!
Se da urmatoarea varianta: gradina dl Ilyes avea nevoie de "material dendrologic". Prea premeditate pozele astea.

florin cristian mureşan spunea...

comunitarii erau la o bere. asa cum au stat la umbra si duminica in zona strandului unde ne fura banii astia de la intrare. Dai 4 lei pe bilet ca sa ce? sa vezi cum tuciurii si copii lor intra imbracati in bazine si/si mai i spala bicicletele tot acolo. dam bani aiurea pe tot soiu de servicii si lucrari inventate de primarie si tot domnu Ilies se plinge ca...se fura. HAHAHA.

Anonim spunea...

Oooooo,domnu Boer......sa intzeleg ca Oligofrenu va cenzureaza.Adica Impotentu si cacatzii in ploaie platitzi din bani publici,pe un site public,platit si intretzinut din banii satmarenilor posteaza doar ce vrea muschiu lor cretin? Da ? In conditziile in care dvs ADAM BOER suntetzi un cetatezean contribuabil a carui nume are o oarecare notorietate ,macat 1,8%......Deci nu suntetzi un anonim,nu folositzi un libaj licentzios ,ba mai mult cred ca emitetzi si intrebari pertinente.

Cam asa devine chestia .....asa-i domnu Boer?

Ei,in acest caz se cheama ca avem de aface cu infractiunea de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi.Avand in vedere ca dreptul la libera exprimare este garantat de Constitutzie.

Oricum acest nesimtzit ordinar care este actualul primar Ilyes Gyula,nu este la prima fapta de acest gen.....deci infractziunea se gaseste in forma continuata.

Trasnea

Anonim spunea...

@ FC Muresan.....pai daca esti fraier,vezi ce patzesti....ce dracu ai catat matale bibicule la Strand?Ce matale ca ziarist nu stiai ce mizerie este acolo.....sau credeai ca Gyulea cel oligofren o sa faca si un strand pentru satmareni?

In fiecare weekend cand sun cate un prieten si-l intreb unde e .....raspunde invariabil "la shoping".Deci prin afluxul de molluri Gyulea ne-a facut program recreativ......la shoping.
Cu Portos cred ca am mai discutat,ca in fiecare weeckend ,turme de satmareni la patru ace se duc sa caste gurile cu tot familionu' la Real......Aia mai bengosi,beau cafele intre 2.5 si 5 lei ,la masutze....aia mai fraieri beau din aia la automat cu 1 leu stand pe bancutze.Poanta e ca duminica pe automat scria Defec......banuiesc ca era defecT.....ca saracu automat nu cred sa aiba si tranzit intestinal.Da romanu se adapteaza repede ,babele si pruncii lingeau inghetzata cu 1 leu globu'.....in timp ce barbatzii si consoartele gospodine dezbateau din punct de vedere economic rentabilitatea achizitionarii pachetului "salam italian 2+1 moca" in detrimentul pachetului "salam tzaranesc afumat 1+1 moca",desi asta din urma se pare ca era foarte bine afumat.....
Deh,chestii de weekend.......Sau chestii de weekend satmarean!

Trasnea

Adam Boer spunea...

@trăsnea
m-am documentat şi problema se prezintă în felul următor: întrebarea am postat în data de 14 aprilie a.c. dar secţiunea cu întrebări şi reclamaţii de pe siteul primăriei are "moderare", deci postările nu apar instantaneu. Căteva zile bune după postare am verificat zilnic siteul, dar nu a apărut întrebarea mea. Până la urmă a fost totuşi confirmată postarea, în consecinţă întrebarea mea apare pe siteul primăriei, dar fără răspuns. Publicarea (întârziată) nu rezolvă însă problema pentru că legea 544 din 2001 stipulează că "autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda în scris la solicitarea de informatii de interes public în termen de 10 zile sau, dupa caz, în cel mult 30 de zile...". Nerespectarea legii 544 din 2001 nu constutuie însă o infracţiune ci numai o abatere. După 12 mai, ar urma să depun o plângere la primărie, iar dacă tot nu mi se dă răspuns în termen de 15 zile, pot face plângere la sectia de contencios administrativ al tribunalului. Concluzia este că dacă domnul Ilyes nu se binevoieşte să-mi răspundă, nu am cum să obţin un răspuns încă pe timpul campaniei electorale. Ideea este însă ca să aflăm şi să dezbatem încă în perioada campaniei acest raport despre!

O să cer ajutorul presei şi al contracandidaţilor.

Anonim spunea...

In comformitate cu legea pe care o prezentatzi o cerere nesolutzionata in termen se considera o cerere aprobata,iar petentul poate cere daune interese in cazul in care un drept sau un bun al sau au fost lezate de nesolutzionarea cererii.
Daca zicetzi ca totusi va publicat comentariul nu intra sub incidentza legii penale......

In alta ordine de idei.....ceretzii demisia.....i-a vedetzi cum o formulatzi sa fie cerere.....poate imbecilii nu va raspund in 30 de zile......atunci scapam de oligofren!hahahahhahaha

Adam Boer spunea...

Nu este vorba de un comentariu ci despre solicitarea unor informaţii de interes public, adică am întrebat:
- dacă aţi luat (primarul) măsuri împotriva funcţionarilor care răspund de întocmirea raportului sus menţionat şi care nu şi-au făcut datoria la timp?
- când va apare până la urmă acest raport?

Anonim spunea...

Pai aici nu avetzi dreptate.....io stiu sigur ca Oligofrenu a luat masuri.......Le-a dat premii+ 650 lei pentru boarfe!Parol!

Trasnea